Dette brødet med basilikum og hvitløk er knallgodt og veldig enkelt å lage. Jeg skulle egentlig lage fletteloff fra boken vår, men hadde rett og slett ikke tid til å flette ( ikke hadde jeg nok mel til utbaking heller) og endte derfor opp med et eltefritt hvitløk/basilikumsbrød.
Det hender faktisk ofte at jeg starter på en oppskrift men ender opp med noe annet om tiden eller ingrediensene ikke strekker til. I boken vår har vi flere oppskrifter du kan bruke som grunnoppskrift. Denne oppskriften kan du bruke til rundstykker, frøloff, hvitløksbaguetter, pizzabunn og mye, mye mer.
Dette brødet trenger ikke langtidsheve.
Ingredienser brød:
- 500 g glutenfritt lyst mel.
- 50 g smør
- 2 dl melk
- 1,5 dl varmt vann
- 1 pose gjær
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
Ingredienser hvitløksolje:
- 1 neve frisk basilikum
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 dl olivenolje
Kjøres i en blender.
Forvarm ovnen til 200 C
Ha mel, bakepulver, salt og gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland det med melk og vann. Ha i gjæren og la det stå litt til gjæren “bobler”.
Ha det våte i det tørre og rør godt til du har en litt klissete deig. Sett deigen lunt til heving i minimum 1 time.
Legg deigen over på en melet overflate og bruk en skrape til å “brette” deigen om hverandre.
Legg den over på et bakeark og over i en brødform. Trykk deigen ned i formen. Ha litt mel på hendene om det blir for klissete. La deigen heve tildekket i cirka 30 minutter.
Pensle med oljen og stek i ovnen i cirka 20 minutter.
Tips: strø litt revet parmesan over brødet før steking.
Lykke til !
#pappautengluten #glutenfritt #eltefritt #brød #loff #denstoreglutenfriebakeboka #godtno #cøliaki
5 Responses
Glutenfritt hvitløk brød, er oppskriften på det i bakebok?
Går det Ann å få dette melkefritt?
Jepp:-)
Er det mulig å lage denne melkefri?
Ikke noe problem:-)