Ingen helg uten pannekaker. Denne oppskriften ble til som resultat av Sevastianos’ skoleprosjekt, og pannekakene ble kjempegode. Nå befinner vi oss i hellas, og naboen har levert en stor kurv med solmodne aprikoser for andre dagen på rad, så i dag ble det pannekaker med nyrørt aprikosmarmelade. Unødvendig å si at det falt i smak. Du kan også servere de er med sjokoladepålegg, annet syltetøy eller marmelade, eller friske bær. Grovt mel kan også benyttes, men da trenger du litt mer væske i røren.
Porsjoner: 8 pannekaker
- 3 egg
- 1 ss sukker
- 3 dl lyst glutenfritt mel
- ½ ts salt
- 3 dl melk
- 3 ss smør til steking
- 400 g aprikoser, delt i 4
- 100 g sukker
- 1/2 dl vann
- Saften av en halv sitron
- 1/2 ts kanel
- Start med å lage marmeladen ved å koke opp aprikoser, sukker, vann. sitronsaft og kanel. La det småkoke på middels varme i cirka 30 minutter. Hell over på et luftet glass og avkjøl.
- Visp egg og sukker. Ha i mel, salt og melk. Rør til du har en jevn røre. Stekes i litt smør i en varm stekepanne. Pannekakene snus når de har en gyllen farge.
- Serveres varme med nyrørt aprikosmarmelade.
#pappautengluten #glutenfrie #pannekaker #frokost #crepes #aprikos #syltetøy #helg #søndag #godtno #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #sunday #breakfast #pancakes #glutenfree #homemade #apricote #marmelade #foodblogger #cookbooks #celiac