Glutenfri calzone
Glutenfri calzone er en innbakt pizza og du lager den minst like godt i glutenfritt! Du kan bruke mye forskjellig til fyll, men du kommer langt med tomatsaus og ost.
Vi har brukt en blanding av grovt og fint mel i denne oppskriften, men kun en av de kan fint benyttes. Mulig du da må justere litt på væskemengden.
Glutenfri calzone
- 350 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 200 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 ts salt
- 5 dl lunkent vann
- 1/2 pose tørrgjær
- 1 ts mørk el. lys sirup ¨
- 1 egg til pensling
Tomatsaus til pizza:
- 1 boks hermetiske grovhakkede tomater
- 1 hvitløksfedd
- 1-2 ts sukker
- 1 ss hvitvinseddik
- salt og pepper
- 1 ts oregano, gjerne frisk
- 4-5 ss god olivenolje
- valgfritt: ha i litt chili for en litt sterkere smak
fyll:
- 150 g skinke og 150 g ost
- til pynt: 4 ss tørkede urter (valgfritt)
- Tomatsaus: Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Gi sausen et oppkok på svak varme i cirka 15 minutter.
- Ha mel og salt i en bakebolle.
- Rør ut gjær og sirup i vannet i en annen bakebolle. Rør godt. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett væsken. Bruk mer væske eller mel ved behov, men deigen kan fint være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i cirka 1 time.
- Del deigen i 4 eller 6 emner, avhengig av hvilken størrelse du ønsker, og kjevle ut hvert emne til en runding. Legg på tomatsaus og ønsket fyll på den ene halvdelen.
- Pensle rundt kanten på deigen med pisket egg og brett over den andre delen. Klem sammen slik at brettekanten blir tett. Pensle så hele overflaten med resten av egget. Dryss over med tørkede urter eller ost.
- Forvarm ovnen på over- og undervarme til 220 °C. Stek i 10-15 minutter på midterste rille. Følg med underveis, da steketiden varier fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på Glutenfri calzone.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #calzone #glutenfritt #aktiv #trening #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #pizza #celiac