Savnet knasende sprø Ferrero Rocher kuler? Lag de selv da vel. Disse ble en MEGA hit i heimen hos oss. Sevastianos har hatt så lyst på disse gullinnpakkede kulene så lenge jeg kan huske, men da de vi kjøper i butikk inneholder gluten har det selvfølgelig vært uaktuelt. Jeg har heller ikke tenkt tanken på at vi faktisk enkelt kan lage disse selv i glutenfritt. Før nå.
Ingredienser:
30-40 kuler avhenge av størrelse
- 290 g hasselnøtter
- 60 g kakao
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 ts salt
- 140 g honning eller sirup
- 100 g smeltet mørk sjokolade
- 70 g nutella. Om du ikke ønsker å bruke nutella kan du øke mengden med sjokolade.
Til å rulle kulene trenger du 140 g hakkede hasselnøtter. Du kan også legge en hasselnøtt inni kulene. Beregn da cirka 30 ekstra nøtter.
Ha alle ingrediensene, bortsett fra sjokolade/Nutella, i en food processor. Kjør til du har en jevn masse. Bruk en skje til å forme små kuler med en nøtt i midten. Legg kulene i kjøleskapet i cirka 1 time.
Smelt sjokolade og nutella i en tykkbunnet kjele.
Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull de i hakkede nøtter.
Oppbevares i kjøleskapet.
Lykke til!
#pappautengluten #glutenfri #ferrererocher #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #marathon #daddy #glutenfree #foodblogger #celiac
2 Responses
Hei! skal man ha 290 gram i selve deigen å så 140 g til å rulle kulene i?
Stemmer.