fDGsdghdafhdangffmnfgm
Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia er enkelt å lage, og ikke minst veldig godt. Focaccia passer like godt til tapas som i matpakken, og er en stor favoritt her i huset. Brødet passer til det aller meste av supper, salater og gryteretter og er veldig godt med tilbehør som dipp.
Focaccia er et flatt brød, litt tykkere enn en pizza, toppet med olivenolje og havsalt, eller andre urter og krydder.
Grunnoppskriften er antatt å ha utviklet seg hos etruskerne eller grekerne men brødet er i dag mest kjent som en delikatesse i det nord-italienske kjøkkenet.Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød. Kilde: Wikipedia
Holdbarhet
Vi fryser ofte brødet helt dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av brødet i ovn på 160 C i 8-10 minutter vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å lage glutenfri focaccia en eller flere dager i forveien.
Mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Glutenfri focaccia kan lagets med både grovt og fint mel. Dersom delen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, den kan helt fint være ganske klissete før heving, tilsetter du ekstra mel.
Ingredienser
Porsjoner: 1 brød – Tar litt tid å lage
- 500 g glutenfritt lyst mel
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss sukker
- 3 dl lunkent vann
- 3 dl kesam (ev. rømme el. yoghurt)
- 2-3 ss olivenolje
- ½ ts salt
- 1 ts bakepulver
- 2 ss olivenolje til topping
- 1 ss havsalt til topping
- 1 ss tørket el. frisk rosmarin til topping
- Rør ut gjær og sukker i lunkent vann. Rør inn kesam og olivenolje. La stå til gjæren «bobler».
- I en annen bakebolle blander du de tørre ingrediensene. Ha det våte over i det tørre og kna godt til du har en luftig deig. Dekk deigen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Ha deigen over i en ildfast form dekket med bakeark og trykk den ut til den dekker formen. Bruk fingrene til å trykke ut hull i deigen og dytt ned rosmarin. Sprinkle litt olivenolje over og topp med havsalt. La brødet etterheve tildekket i minst 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Stek i ovnen i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.
glutenfritt mel, pappa uten gluten
Når tiden ikke strekker til
Vi har også en glutenfri focaccia i nettbutikken hvis du ikke har tid eller lyst til å bake selv. Det finner du her; glutenfri focaccia. Denne kan varmes i et toastjern eller i stekeovnen, og er veldig ofte med i matpakken eller som tilbehør til middag.
Dette innlegget er merket /annonse/ da det inneholder asnnonselenker fra egen nettbutikk.
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #focaccia #glutenfritt #mel #brød #italiensk #utengluten #cøliaki
5 Responses
Hvor mye gjær er 2 stilling??aldri hørt det før
Hei,
I oppskriften du har kommentert på står det en pose tørrgjær oppgitt, litt usikker på hvilken oppskrift du referer til?
Mvh,
hei
forstår ikke hvordan jeg skal få knadd denne deigen da den er så løs at knaing er umulig. Har fulgt oppskriften 100%….
Dette er de beste glutenfrie bollene jeg har laget.
Fantastisk og se gleden til datteren vår når hun fikk smake Verdens beste glutenfrie boller.
Tusen hjertelig takk!!