Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri Fougasse
Glutenfri Fougasse

Glutenfri Fougasse

Glutenfri Fougasse

Om du du bake i dag, anbefaler vi at du tester ut denne oppskriften på Glutenfri Fougasse! Dette er et fransk brød og vi har laget vår versjon av dette brødet med oliven, hvitløk, havsalt og rosmarin. Foguasse er ikke  ulikt italienernes focaccia.

Fougasse er mye brukt i det franske kjøkken og beskrives som et  lite brød med fyll, for eksempel bacon, ost, tomat eller oliven. Brødet er knyttet til Provence, men finnes i ulike varianter i andre regioner også. Ofte kan fougassen være kunstferdig utformet for å ligne et hveteaks.

Jeg har hatt lyst til å teste en glutenfri variant av dette deilige brødet lenge og nå har vi endelig gjort det! Resultatet? Mulig det beste brødet jeg har smakt noen gang. Glutenfri Foguasse passer perfekt som tilbehør til kjøtt, ost, supper, gryteretter, til tapasbordet, eller bare som det er med et glass vin til.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Glutenfri Fougasse kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding som her. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, tilsetter du ekstra mel, men husk at deigen fint kan være ganske klissete før heving.

Oppbevaring

Glutenfri Fougasse kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at brødene tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake  en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, frys brød og annen bakst hele, og unngå å skjære i de.

Nettbutikk

Visste du at vi har en nettbutikk full av deilige glutenfrie produkter? – Se hele utvalget her.

Ingredienser

  • 500 g lyst glutenfritt mel. 50 g ekstra til utbaking om det trengs.
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts fint salt
  • 4 dl lunket vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss fiberhusk
  • oliven, hvitløk, rosmarin, olivenolje og havsalt til fyll og topping

 

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Rør ut sukker og gjær i lunket vann. La stå til gjæren bobler. Ha i olivenoljen og fiberhusk, rør ut. Dette skal ikke stå lenger enn 30-60 sek før du blander med melet. Ev. kan fiberhusk røres rett inn i tørt mel. Rør til du har en fin (gjerne litt klissete) deig. Heves i 45 minutter på et lunt sted.
  2. Del deigen i to å form til to runde, flate brød. Skjær et “bladformet”mønster i deigen. Dytt ned hvitløk, oliven og rosmarin i mønsteret. Dryss over havsalt og 1 ss olivenolje til hvert brød.
  3. Etterheves 30 min.
  4. Stekes i forvarmet ovn på 220 C i 15-20 minutter.

 

Glutenfri Fougasse
Glutenfri Fougasse

.

Glutenfri Fougasse
Glutenfri Fougasse

.

Glutenfri Fougasse
Glutenfri Fougasse

 

Vil du teste ut melet vårt? Det finner du i nettbutikken vår. Der finner du også et stort utvalg av glutenfrie produkter . Sjekk ut alle produktene i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #fransk #brød #oliven #fougasse #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #french  #bread #nogluten #celiac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.