Skal du lage meze (grekernes svar på tapas) kommer du ikke unna saganaki. I motsetning til hva de fleste tror er saganaki pannen man steker osten i og ikke selve osten. I Hellas brukes ofte kefalotyri eller graviera. Siden disse ikke ligger på listen over ost i norske butikker må vi finne andre alternativer . Det som er viktig er at osten er hard, vellagret og rik på smak.
Prøv for eksempel gruyiere, cheddar, manchego, pecorino, gouda eller emmentaler.
Du trenger:
- 1 stykke vellagret ost
- glutenfritt lyst mel
- sitronskiver
- salt
- olje til steking
Osten bør ideelle sett være ca 1 cm tykk for å bli gjennomstekt.
Start med å skylle osten i kaldt vann. Ha glutenfritt mel på en tallerken og vend inn ostestykket. “Bank” av overflødig mel. Varm opp oljen i en tykkbunnet panne. Oljen bør dekke pannen helt. Stek osten på høy varme i ca 1-2 minutter på hver side. Osten skal bli sprø og gylden. Legg osten over på en tallerken og skvis over sitronsaft og litt salt. Serveres straks.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #frityrstekt #ost #gresk #middelhavsmat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allerglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #cheece #saganaki #greek #mediterranean #food #celiac #foodblogger #foodlover
2 Responses
Looks yammi!
Takk! det er så godt!