Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri gnocchi
Glutenfri gnocchi

Glutenfri gnocchi

Glutenfri gnocchi

Glutenfri gnocchi- En god klassiker som gnocchi er ikke noe vanskelig å lage akkurat like god i glutenfritt. Gnocchi er laget i hovedsak på poteter med en liten mengde mel, og kan derfor enkelt lages glutenfri til hele familien. Gnocchi er veldig enkelt å lage, og en perfekt rett for små og store matelskere. Det er mange toppinger og sauser som kan brukes, men du kommer langt med litt hvitløk, smør og rosmarin. 

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Du finner alle våre melblandinger her.

Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på glutenfri gnocchi.  Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

 

Nå får du melet vårt på Meny!
Nå får du melet vårt på Meny!

Ingredienser:

  • 700 g ferdigkokte poteter
  • 3 eggeplommer
  • 4 ss revet parmesan
  • 150 g g glutenfritt lys melblanding gjerne fra Pappa uten gluten
  • 2 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Tips til topping- rosmarinsmør:

  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kvist rosmarin
  1. Skrell potet og kok dem i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene stå på benken til de har avkjølt seg litt. Mos potetene med en potetmoser. Det skal være en jevn og fin masse.
  2. Tilsett mel, parmesan, eggeplomme og en god klype salt. Kna massen raskt sammen til en deig. Dryss litt mel på benken og del deigen i fire. Rull hver del ut til en tynn pølse (1 1/2 – 2 cm bred)  og del pølsene i 2 cm brede biter med en kniv.
  3. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene og la de koke til de flyter opp til overflaten. Ta de opp med en hullsleiv. La de renne godt av seg før du har de over på et fat eller tallerken med litt olivenolje.
  4. Varm opp en stekepanne og tilsett smør og hvitløk. Ha i gnocchiene og stek dem gyllene. Tilsett rosmarin mot slutten, hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.
Glutenfri gnocchi
Glutenfri gnocchi
Glutenfri gnocchi
Glutenfri gnocchi

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

#pappautengluten #glutenfri #gnocchi #aktiv #trening #familie #pappa #tengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtnp #denstoreglutenfriebakeboka #nybok #marathon #runner #glutenfree #cookbook #foodblogger #celiac

5 Responses

  1. Hei, mine ble mos etter koking. Tok jeg i for lite mel? Måtte ta i mye mer mel underveis.

    1. Så rart! Regner med at du har fulgt oppskriften? Forsøk ev med litt mer mel. Skal sjekke mål ved anledning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.