Glutenfri gnocchi
Glutenfri gnocchi- En god klassiker som gnocchi er ikke noe vanskelig å lage akkurat like god i glutenfritt. Gnocchi er laget i hovedsak på poteter med en liten mengde mel, og kan derfor enkelt lages glutenfri til hele familien. Gnocchi er veldig enkelt å lage, og en perfekt rett for små og store matelskere. Det er mange toppinger og sauser som kan brukes, men du kommer langt med litt hvitløk, smør og rosmarin.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Du finner alle våre melblandinger her.
Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på glutenfri gnocchi. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Ingredienser:
- 700 g ferdigkokte poteter
- 3 eggeplommer
- 4 ss revet parmesan
- 150 g g glutenfritt lys melblanding gjerne fra Pappa uten gluten
- 2 ts salt
- 2 ss olivenolje
Tips til topping- rosmarinsmør:
- 2 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 kvist rosmarin
- Skrell potet og kok dem i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene stå på benken til de har avkjølt seg litt. Mos potetene med en potetmoser. Det skal være en jevn og fin masse.
- Tilsett mel, parmesan, eggeplomme og en god klype salt. Kna massen raskt sammen til en deig. Dryss litt mel på benken og del deigen i fire. Rull hver del ut til en tynn pølse (1 1/2 – 2 cm bred) og del pølsene i 2 cm brede biter med en kniv.
- Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene og la de koke til de flyter opp til overflaten. Ta de opp med en hullsleiv. La de renne godt av seg før du har de over på et fat eller tallerken med litt olivenolje.
- Varm opp en stekepanne og tilsett smør og hvitløk. Ha i gnocchiene og stek dem gyllene. Tilsett rosmarin mot slutten, hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #gnocchi #aktiv #trening #familie #pappa #tengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtnp #denstoreglutenfriebakeboka #nybok #marathon #runner #glutenfree #cookbook #foodblogger #celiac
5 Responses
Veldig bra artikkel, ikke glem å besøke oss tilbake.
Hei, mine ble mos etter koking. Tok jeg i for lite mel? Måtte ta i mye mer mel underveis.
Så rart! Regner med at du har fulgt oppskriften? Forsøk ev med litt mer mel. Skal sjekke mål ved anledning.
Disse er helt fantastiske!
Tusen takk!:)