Glutenfri loff er både enkelt og lage, og veldig godt. Det passer til det meste og når det begynner å bli litt tørt lager du skikkelig gode toast av det. Loff passer til de aller fleste anledninger som til reker, tapasbordet eller som en skikkelig digg sandwich.
Ingredienser
- 600 g lyst mel. Spar 100 g til elting
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 pose tørrgjær
- 4 dl melk
- 100 g smør
Pensling:
- 1 pisket egg
- 1 ss sesamfrø (kan sløyfes)
Mål opp 500 g mel og ha det i en bakebolle med gjær, salt og bakepulver. Smelt smøret og tilsett melken. Det er veldig viktig at væsken er lunken før den blandes i melet. Ha det våte i det tørre, rør godt og kna inn resten av melet. Kna til du har en jevn og fin deig.
Sett deigen til heving dekket med plast eller et kjøkkenhåndkle i minimum 1 time.
Forvarm ovnen til 200 C.
Form brødet og og ha det i en brødform med bakepapir. Pensle med egg, strø over sesamfrø og la det heve på et lunt sted i 30 minutter.
Stekes på nederste rille i cirka 40 minutter til det har en fin gylden farge.
Avkjøl på rist.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #glutenfri #fletteloff #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #food #celiac #foodblogger
8 Responses
Hei, dette så supergodt ut! Hva slags mel har du brukt her?
Det er godt!:) Semper i disse.
Er det vanlig brødform på 1.5 l som er brukt?
Kan bake det dagen før?
Ja:)
Hei. prøvde jytte mel nå , men det ser litt rart ut enda… fulgte oppskrift til punkt og prikke. første gangen jeg lager glutenfritt brød. ser ikke ut som om det hever så mye….. er inne i ovna nå…..
Hva er en stillingsmål ?
Elsker oppskriften på glutenfri løf! Det er så deilig å finne en smakfull alternativ til tradisjonelt brød. Gleder meg til å prøve denne i helgen. Takk for delingen!