Glutenfri pizza della Sevastianos
Trenger du tips til en barnevennlig , like effektiv for voksene) pizzadeig skal du forsøke Glutenfri pizza della Sevastianos. Den er enkel å lage, hever perfekt, og er like enkel å kjevle ut som en «vanlig» pizza. .Denne oppskriften er perfekt å gi til skolen (mat og helse), i barnehagen eller som tips når noen lurer på hva de skal bake til barnebursdagen. Eller hvorfor ikke bare la barna lage den selv? Sevastianos har laget en helt enkel deig og tomatsaus (Sveip)som alle kan klare. Bunnen blir perfekt tykk og skorpen sprø. Skikkelig «mat»pizza. Akkurat som du har savnet.
Oppskrift på tomatsaus finner du her.
Mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. I denne oppskriften kan du gjerne bruke en blanding av det grove og lyse melet vårt. Hvis du kun bruker det grove, må du muligens justere med litt ekstra væske.
Nettbutikk
Vi har også en nettbutikk med en mengde glutenfrie varer. Se hele utvalget av glutenfrie produkter her.
Pizzabunn
- 350 g lyst glutenfritt mel (spar 50-70 g til utbaking)
- 2 1/2 dl lunket vann
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 pose gjær
Fyll
- 4 ss tomatsaus
- 150 g revet gulost
- 6 skiver chorizo
- 1 ss olivenolje
- 1 ts oregano
- Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunket vann. Når gjæren «bobler» er den klar. Hell det våte i det tørre og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
- Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid. Kjevle ut deigen. Tilsett mel om det trengs. Ha deigen over på et bakeark, legg på tomatsaus, ost og chorizo. topp med litt olivenolje og oregano.
- Stekes i forvarmet ovn på 200 C i cirka 20 minutter.
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #pizzadellasevastianos #glutenfri #hjemmelaget #pizza #barnaskjokken #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #matstart #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #pizza #celiac
8 Responses
Hei. Superenkel oppskrift som jeg måtte teste ut, men pizzadeigen ble helt kompakt med bare 300 gr mel, og umulig å heve. Er det riktig med kun 2 dl væske?
Veldig enkel og grei oppskrift, men min ble også veldig kompakt og smuldrete.
Savner «underveis» bilder, så man kan sammenligne om det ser likt ut når man prøver selv 🙂
Noen tips til hvilken lys glutenfrimelblanding du bruker? Den typen jeg brukte var tydeligvis ikke vellykka ♀️
Altså!!! Dette er den BESTE pizzadeigen!!! Vi er i lykkerus over å endelig ha funnet en pizzadeig BEDRE enn vanlig glutenholdig pizzadeig Wow sier jeg bare! Vi har ei datter med cøliaki ( snart 10 år) og vi har prøvd de aller fleste oppskrifter og ferdigposer uten hell. De har alle den «typiske» glutenfrie konsistensen eller smaken som vi som tåler gluten smaker/kjenner veldig lett! Men denne enkle oppskriften var altså redningen for oss! Vi testet den ut blant venner og familie og de sa alle det samme: Den er bedre enn vanlig pizzadeig!
Ps: vi brukte kun 300g mel, og minimalt til utbaking da den ble perfekt slik. Vi brukte da semper fin mix
Har hevet væskemengden til 3 dl nå. Tilsett væsken litt etter litt for å unngå for løs eller for kompakt deig:)
Står fortsatt 2, 5 dl væske i oppskriften
Jeg lurer på hvorfor det brukes en hel pakke gjær?
Er det pga gjærstarteren?
Gjærstarteren skal vanligvis stå i 10 min
Det holder lenge med en halv pakke gjær til denne oppskriften er min erfaring
Jeg har forsøkt både en hel pakke og en halv.
Blir mindre gjærsmak med en halvpakke, eller er resultatet det samme
Du kan fint bruke mindre gjær. Deigen kan da stå lenger til heving.
Fungerer utmerket i pizzaovn også. 45 sek på 450 grader. Knar deigen ut med fingrene og etterhever den i 20 min før eg legger fylket på.
Hei , har laget Biga og lurer på om den skal i kjøleskap eller i romtp. Det er 24 timer til jeg skal tilsette resten og steke pizzaen