Denne minner meg om sommeren og selv om gradestokken viser minusgrader var solen fremme i dag og vi fikk ett lite håp om at våren kommer vår vei. Riktignok om noen måneder, men i mellomtiden kan vi kose oss med denne. Innendørs.
Du trenger til 3 -4 porsjonspizzaer :
- 500 gr Semper lys melblanding
- 1 pk tørrgjær
- 270 ml lunket vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 knivsodd sukker
Topping:
- Spekeskinke
- Ruccula
- Feta
- Oliven
- Cherry tomarer
- Rød løk
- Basillikum
- Havsalt
Rør ut gjæren i lunket vann og sukker, la den stå i ca 10 min. Ha melet og salt i en bakebolle, blandes. Lag en grop i midten å ha i olivenolje og edikk. Rør inn vann, gjær og sukkerblandingen. Bland sammen i en kjøkkenmaskin eller bruk hendene. Heves i ca 1 time.
Del deigen i 3-4 deler og kjevle de ut til porsjonsstørelser. Pensle en pizzaform eller stekebrett med olivenolje, legg på deigen, tomater og løk.
Stekes på 180 C i forvarmet ovn, i ca 45 min.
La pizzaen avkjøle seg litt før du legger på ruccula, feta, oliven, spekeskinke og basilikum. Ha over litt olivenolje og havsalt til slutt.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #mat #matbloggsentralen #matpaabordet #matprat #godtno #nrkmat #glutenfree
3 Responses
Hei! Skal pizzaen virkelig steke i 45 min?