At denne familien er svak for deilig italiensk pizza er ingen hemmelighet. Denne er i tet unntak. Deilig sprø bunn, perfekt stek og med masse deilig fyll. Tanken med denne pizzaen var å forene en god capresesalat med pizzabunn. Det gikk rimelig greit for å si det sånn. Resultatet ble som en pizza/ bruschetta. Så digg!
Pizzabunn 2 stk:
- 320 g lyst glutenfritt mel
- 2 1/2 dl lunket vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 pose gjær
- Hold igjen cirka 50 g mel til utbaking.
Tomatsaus
- 3 tomater hakkes
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 ss sukker
- 3 ss olivenolje
- 1 bunt finhakket basilikum
Varm opp olje i en kjele og ha i de øvrige ingrediensene. Gi sausen et lett oppkok på svak varme i noen minutter. Sausen smøres i et tynt lag på forstekt bunn.
Topping:
- 8 skiver parmaskinke
- 200 g revet ost
- 2 pk mozzarella
- 16 cherrytomater delt i to
- 2-4 ss olivenolje
- litt salt
Forvarm ovnen med stekeplatene i.
Slik lager du deigen:
Ha alt det tørre, bortsett fra gjær, olje og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunket vann. Når gjæren «bobler» er den klar. Hell det våte i det tørre og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
Legg deigen ut på en melet overflate. Kjevle den ut til ønsket form. Deigen skal være tynn. Legg den over på en forvarmet stekeplate/ form og prikk hull i deigen med en gaffel. Forstekes i 2 min.
Ta ut deigen og legg på tomatsausen, revet ost og cherrytomater. Plasser mozzarella i midten av pizzaen. Ha over 1-2 ss olivenolje og en klype salt
Stekes på 230 C i cirka 15 minutter. Legg på skinke og friske basilikumblader før servering.