Glutenfri schnitzel er et kjempegodt og populært middagstips som går rett hjem hos barna. Det går dessuten raskt og er enkelt å tilberede. Du kan bruke både kylling, fisk eller svin til denne oppskriften. Dersom du ikke ønsker å banke ut kjøttet selv kan du kjøpe tynnskåret filet av svin.
Du trenger :
- 4-5 stk tynnskåret svinefilet
- 3 glutenfri knekkebrød
- 3 ss glutenfritt lyst mel
- 1 egg
- Salt/pepper etter smak
- Olivenolje til steking
Tips: bruk glutenfrie cornflakes til paneringen. Oppskrift og fremgangsmåte på glutenfri schnitzel med cornflakes finner du her
Bruk en blender til å male knekkebrød til mel. Ha melet i en skål sammen med salt og pepper. Pisk ett egg i en annen skål. Vend kjøttet i pisket egg først og deretter i melet.
Stekes i olje på begge sider i ca 3 minutter. La kjøttet renne av seg overflødig olje på ett bakepapir.
Serveres med sitron og kokte/stekte poteter eller ris.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #schnitzel #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matprat #godtno #nrkmat #matpaabordet #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac