Glutenfri smuldrepai med havregryn og plommer
Glutenfri smuldrepai med havregryn og plommer. Denne smuldrepaien med plommer og bær må du lage! Smuldrepai må være verdens enkleste dessert å lage. Du lager den på 30 minutter inkludert steketid, og du kan lage den med eller uten sukker, du kan droppe smøret og bruke kokosolje, og du kan bruker det du vil av frukt, bær, musli og nøtter. Denne smaker kjempegodt med epler og kanel også. Altså ingen grunn til IKKE å lage den.
Nettbutikk
Vi har mange glutenfrie produkter i vår nettbutikk nå, sjekk ut hele utvalget her.
Ingredienser
- 200 g glutenfrie havregryn
- 100 g smør
- 100 g brunt sukker
- 4 lommer
- Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett sukker og havregryn. La det surre på middels varme i et par minutter.
- Ha plommer i en paiform og strø havregrynblandingen over.
- Stekes på 180-200 C i cirka 15-20 minutter til den har en gylden farge.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten#denstoreglutenfriebakeboka#theglutenfreedad #glutenfri#plommepai #glutenfritt #aktiv#matglad #familie #pappa#utengluten #cøliaki#cølakiforeningen#matbloggsentralen #godtno#marathon #running #daddy#cooking #homemade #glutenfree#food #celiac #foodblogger
5 Responses
Åh dette ser lekkert ut. Tenker å prøve med epler fra hagen og ha hjemmelaget vaniljesaus til. Tusen takk
Veldig god og enkel oppskrift! Et tips kan være å bruke stavmikseren på havrgrynene slik at noen knuses til mel, da blir paien litt fastere:)
Det kan du selvsagt også gjøre:) Jeg liker at det er litt tyggemotstand,men ikke nope problem å male de opp:)
Eg bruker 100 g havre mel og 100 g havregryn. Glutenfritt havregryn omgjort til mel med stavmikseren. 🙂
Tror du jeg kan lage denne med mandelmel og hakkede mandler og ikke havregryn?