Vil du lage en glutenfri baguette som både er enkel å lage, luftig inni og med deilig sprø skorpe, må du teste denne oppskriften. Denne synes jeg passer godt i matpakken, eller som tilbehør til tapas, suppe, gryteretter, salater eller til reker. Deigen er en drøm å jobbe med, og det går ganske fort å lage de (bortsett fra tiden det skal heve). Bagettene kan fryses og tines i ovn på 160 °C i 6–8 minutter for et nystekt resultat. Dersom du fryser brødet i skiver, kan du tine det på benken, og varme skivene i en brødrister/toastjern
- 600 g glutenfritt lyst mel
- 1 ts bakepulver
- 1 pose tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 5 dl lunket vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ts eddik
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Bland ut gjæren i lunket vann, eddik og olivenolje. Rør godt, og la stå til gjæren “bobler”.
- Ha de resterende tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Bland det våte med det tørre, og rør godt sammen til en jevn og fin deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin hvis du har. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve lunt i minimum 1 time.
- Del deigen i tre emner som du former som avlange baguetter. Legg de på et stekebrett dekket med bakeark. Dersom du har en baguettform bruker du den. Den hindrer at de eser ut under steking.
- Pensle med vann og dryss over et lett lag med ekstra mel.
- Etterhev baguettene i 30 minutter.
- Stekes i cirka 30 minutter. Avkjøles på rist.
#pappautengluten #glutenfri #baguette #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #glutenfri #baking #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger
4 Responses
Når tar du eddiken i?
Når tar du eddiken i ?
Hvilken eddik bruker du?
Du kan bruke en du får tak i butikken, spiller egentlig ingen rolle, men bruker stort sett eplecider edikk.