Snart tid for fastelavns igjen og med det endelig en god grunn til å nyte fastelavnsboller med deilig krem og syltetøy. Vi gleder oss allerede!
Ingredienser:
- 2 1/2 dl yoghurt / kesam eller rømme
- 2 1/2 dl lunket vann
- 100 g smeltet smør
- 600 gr lys melblanding. (spar 50-70 g til utbaking)
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts bakepulver
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Fyll:
- pisket krem
- syltetøy
- dryss av melis
- 1 egg til pensling.
Bland sammen lunket vann, gjær, kesam/rømme og smeltet smør. Rør godt.
Ha mel, sukker og bakepulver i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving i 1 time. Deigen kan fint være litt klissete nå du setter den til heving.Elt inn resten av melet, kna godt, trill ut deigen og del bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 210 °C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.
Del bollene i to og smør pisket krem og syltetøy i midten. Dryss over melis tilslutt.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #fastelavnsboller #boller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #fitfocus #cøliaki #cøliakiforeningen#matbloggsentralen #allersglutenfritt #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac
14 Responses
Sirka hvor mange boller blir det av denne deigen ?
Cirka 12 boller:)
Denne oppskriften er den beste! Aldri laget så gode glutenfrie boller før! Laget skoleboller og rosinboller av deigen. I dag blir det skillingsboller. Tusen takk for oppskrift!
kan jeg bytte ut vann med melk?
Det går fint, men anbefaler å følge oppskriften som den er. Bollene blir veldig gode 🙂
Tusen takk for deilig oppskrift! Hvor mange boller blir dette ca?
12 store boller. Eller 14-15 litt mindre:)
Hei! Takk for mange inspirerende oppskrifter! Jeg luter på hvilket melmerke er best til denne bolleoppskriften?
Hei.
Kan du si noe om hvilken melblanding har du god erfaring med her?
Hei Pappa Uten Gluten.
Hvilken melblanding bruker du til bollene?
Mvh Espen Tollefsen
Hei Pappa Uten Gluten.
Hvilken melblanding anbefaler du å bruke til ville baking?
Mvh Espen Tollefsen
Hei, bollene såg fantastisk ut når dem kom ut fra ovnen, fineste glutenfrie bollene jeg har sett, men etter ei runde på rista til avkjøling krympet alle sammen til små klumper, di smakte godt da . Men hva har jeg gjort feil?:/
Er det noe spesiell grunn at at oppskriften ikke inneholder egg? Har du prøvd med egg? Var de like/ ikke like gode?