Blog posts

Glutenfrie bagels

Glutenfrie bagels

Bakverk, Brød/gjærdeig

Glutenfrie bagels til søndagsfrokosten? Ja takk! Disse er perfekte i matpakken eller på tur, og de smaker helt fantastisk. De er dessuten hevefrie så jeg ville definitivt satt av 1 time til å bake disse i dag.

ingredienser:

  • 490 g lyst mel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 1/2 dl lunket vann
  • 85 g smeltet smør

Koking:

  • 10 dl vann
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 ts salt

Pensling:

  • 1 egg
  • frø og kjerner til pynt

Løs opp gjær og sukker med lunket vann i en bakebolle. Rør godt og la det trekke i ca 10 min.

Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen grundig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe på med mel om nødvendig til du får en jevn fin deig. Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.

Del deigen i 9 emner på en melet bakeplate. Trill til boller som du trykker flate, cirka 2 cm. Ta litt mel på fingeren og trykk ut hull på midten av deigen helt i gjenom.

Legg de over på et stekebrett med bakepapir og kok opp vannet med sirup og salt. Ha bagelsene i kokende vann (2-3 av gangen) og la de koke i 45 sekunder. Legg de over på stekebrettet igjen med litt mellomrom, pensle med egg å strø over solsikkekjerner og/eller frø.

Stekes i en forvarmet ovn på 200 C i 18-20 minutter til de har en gylden farge.

Avkjøl på rist.

 

 

Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfritt #bagles  #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #bagle

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *