Blog posts

Glutenfrie bagels

Glutenfrie bagels

Bakverk, Brød/gjærdeig

Glutenfrie bagels til søndagsfrokosten? Ja takk! Disse er perfekte i matpakken eller på tur, og de smaker helt fantastisk. De er dessuten hevefrie så jeg ville definitivt satt av 1 time til å bake disse i dag.

ingredienser:

  • 450 g lyst mel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 1/2 dl lunket vann
  • 85 g smeltet smør

Koking:

  • 10 dl vann
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 ts salt

Pensling:

  • 1 egg
  • frø og kjerner til pynt

Løs opp gjær og sukker med lunket vann i en bakebolle. Rør godt og la det trekke i ca 10 min.

Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen grundig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe på med mel om nødvendig til du får en jevn fin deig. Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.

Del deigen i 9 emner på en melet bakeplate. Trill til boller som du trykker flate, cirka 2 cm. Ta litt mel på fingeren og trykk ut hull på midten av deigen helt i gjenom.

Legg de over på et stekebrett med bakepapir og kok opp vannet med sirup og salt. Ha bagelsene i kokende vann (2-3 av gangen) og la de koke i 45 sekunder. Legg de over på stekebrettet igjen med litt mellomrom, pensle med egg å strø over solsikkekjerner og/eller frø.

Stekes i en forvarmet ovn på 200 C i 18-20 minutter til de har en gylden farge.

Avkjøl på rist.

 

 

Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfritt #bagles  #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #bagle

image_pdfPDFimage_printPRINT

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Liv Anne Trondsen
    25/04/2019 at 18:24
    Reply

    Hei! Jeg er nybegynner innen glutenfri mat. Forsøkte å lage disse to ganger i går. En gang med mest jyttemel og resten bokhvete. Da tok jeg smøret sammen med vannet. De ble stein harde. Andre gangen brukte jeg resten av jyttemelet og mais mel, tok i smøret til slutt. Fortsatt med veldig dårlig resultat. Jeg tenkte at lyst mel kunne være hva som helst, hva slags mel bruker du? Begge gangene ble beagelsene harde å ta på (ikke i nærheten av luftige), de var tørre og smakte rett og slett ikke godt. Tar gjerne imot tips. Jeg ser jo at dine ser nydelige ut, så noe galt er det nok jeg har galt

    • Pappa uten gluten
      25/04/2019 at 19:27

      Hei,
      Ja, lyst mel kan være nesten hva som helst, og vi er alltid forsiktig med å fremheve en spesiell type mel, men forsøk med Semper neste gang. Det er den vi har brukt i denne oppskriften.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *