Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser er perfekt å ha med på tur i helgen eller i matpakken. Disse blir garantert en hit hos både store og små. Deigen er veldig enkle å lage og dette kan fint lages dagen før. Ev. kan de også fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 160 ºC i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi anbefaler at du bruker et lyst mel i denne oppskriften, og at du ikke blander for mange forskjellige melkorter.

Holdbarhet

Vi anbefaler deg å fryse disse etter avkjøling, hvis du ikke skal spise alle på en gang. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat.

Ingredienser

  • 1 pakke grillpølser
  • 400 g lys melblanding(spar ca. 50 g til utbaking)
  • 3 ½ dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • ½ pose tørrgjær
  • 2 ss olivenolje

+1 egg til pensling, pluss noen ss sesamfrø til topping

  1. Forvarm ovnen til 200 °C med stekeplatene i.
  2. Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunkent vann. Når gjæren «bobler», er den klar. Hell det våte i det tørre, tilsett egget og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
  3. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
  4. Legg deigen på en melet overflate. Del den i to emner og kjevle ut hver del til en rund leiv.
  5. Bruk en pizzaskjærer til å dele hver leiv i 8 “trekanter”. Rull inn en pølse i hver “trekant. Pensle med et pisket egg og sør over litt sesamfrø.
  6. Legg de innbakte pølsene en stekeplate med bakeark på. Stekes i cirka 12–15 minutter.
  7.  

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser

 

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften. Du finner link til nettbutikken og melet vårt her.

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #innbakte #pølser #glutenfri #glutenfritt #denstoreglutenfriebakeboka #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #matbloggsentralen #cøliakiforeningen #cøliaki #utpaatur #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger

2 Responses

    1. Du trenger ikke fiberhusk i alle oppskrifter, men det kan bedre elastisiteten. Denne har vi laget uten, men du kan ha i en ss om ønskelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.