Glutenfrie løkringer
Glutenfrie løkringer som er minst like gode som “vanlige”, og som definitivt gir en følelse av restaurantmat eller fast-food. Dette tror jeg ikke du får tak i noen steder i glutenfritt, så dette må du lage selv. Men så gode som disse er, kan vi garantere deg at du vil teste disse! Disse blir deilig sprø utenpå og mye inni. Akkurat som det skal være. Vi har brukt glutenfritt øl i frityrrøren. Dersom du ikke kan eller vil bruke øl, kan du droppe det, men vi anbefaler det likevel for smakens skyld.
Server de med en spicy dipp, gjerne en sterk tacosaus, eller som tilbehør til hamburgere eller grillmat.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Glutenfrie løkringer kan lages med grovt og fint mel, eller en blanding av disse.
Ingredienser
- 2 løk
- 100 g glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
- 1 liten boks glutenfritt øl
- 3 dl solsikkeolje til steking.
- Skjær løken i skiver
- Bland sammen mel, natron, salt og øl i en bolle. Rør til den er jevn og litt tykk. Tilsett mer øl eller mel om det trengs.
- Dypp løkringene i frityrrønren, sørg for at den dekker de godt.
- Varm opp oljen i en stekepanne og stek løkringene gyllne på begge sider.
- Legg de på en tallerken dekket med bakeark for å fjerne overflødig olje.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #glutenfrie #løkringer #streetfood #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #onionrings #fastfood #nogluten #celiac #senzaglutine