- 70 g mandelmel. ev. glutenfritt lyst mel
- 110 g melis
- 2 eggehviter
- 45 g sukker
Ev farge som konditorfarge eller kakao
Pisk eggehvite til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en litt seig marengs. Bland inn valgfri konditorfarge eller kakao.
Rør sammen melblandingen og marengsen. Røren skal være “seig” , men litt flytende. Bruk en sprøytepose med rund tupp og sprøyt ut små makroner på et brett med bakepapir. Dunk på brettet 3-4 ganger før du setter de inn. Makroner skal være små, runde og så like som mulig i størrelse.
La de stå å hvile i en halvtime før du setter de i ovnen.
Stek på 150C i 12 minutter. De ferdigstekte makronene skal ha en glatt og jevn overflate.
Tips: Har du stekt dem for lenge og de har begynt å sprekke? Spray dem øyeblikkelig med vann for å få tilbake fuktigheten i kjeksene.
La de hvile i 20-30 minutter før du sprøyter på fyll på den delen. Sett forsiktig på den andre. Klem forsiktig på de så fyllet sprer seg til kanten på kjeksene.
Sjokoladekrem:
- 100 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 1 knivsodd salt
- 3 ss fløte
- 2 ss kakao
Smørkrem med sitron
- 100 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 1 knivsodd salt
- 2 ss fløte
- 1 ss sitronsaft
Vispes sammen til en jevn og fin krem. Fordel kremen på avkjølte macroner .
#pappautengluten #glutenfrie #franske #makroner #aktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #foodblogger #cookbook #french #macrons #glutenfree #dad #celiac
2 Responses
Mener du lys melblanding eller mandelmel? Er mandelmel i makroer, så jeg ble litt forvirret her. Anne
Hvor mange blir dette?