Glutenfrie ostebaguetter
Glutenfrie ostebaguetter perfekt til matpakken eller som tilbehør til salater, supper, gryter og pastaretter. De er sprø og myke på samme tid og fulle av luftbobler. Fylt med masse deilig mozzarella kommer både små og store matelskere til å like disse! Hvis du selv eller barna har siklet på ferdige ostebaguetter i butikk, men ikke kunnet kjøpe fordi de ikke finnes i glutenfritt, da skal du teste ut disse så fort som mulig!
Glutenfrie ostebaguetter er veldig enkle å lage, veldig gode, og de er holdbare hele dagen i matpakken. Rustikke, grove og glutenfrie ostebaguetter er ikke ulik en “vanlig” ostebaguette du får kjøpt i butikk .
Baguetter kan fint fryses, men bør fryses i skiver, og vi anbefaler opptining på benken eller i et toastjern. Eventuelt fryses brødet helt og tines i ovnen i cirka 10 minutter på 160 °C.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten mel, men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.
Vi har brukt det grove melet vårt i oppskriften på glutenfrie ostebaguetter. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede.
Ingredienser
Porsjoner: 2 baguetter
Ovnstemperatur: 220 °C
- 400 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- ½ ts fint salt
- 10 g tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 1 dl olivenolje
- 100 g revet mozarella
- 1 ss siktet mel til topping
- Bland mel og salt i en bakebolle. Rør ut gjæren i vann og olivenolje, og la det stå til det bobler. Hell væsken over melblandingen, litt etter litt, og kna godt til du har en jevn og fin deig. Vend inn osten og kna videre. Denne deigen er veldig enkel å jobbe med. Den skal være litt løs, men ikke så løs at du ikke får knadd godt nok. Du kan tilsette ekstra væske eller mel om det er behov for det.
- Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og sett til heving på et lunt sted i cirka 2 timer.
Forvarm ovnen til 220 °C. - Sett en ildfast form med vann i bunnen av ovnen. Den skal stå der under hele steketiden.
- Ha deigen over på en lett melet overflate, del i to og form to avlange brød. Legg det over på et stekebrett dekket med bakepapir og la brødet etterheve under et kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter.
- Pensle med vann og sikt over litt mel over. Bruk en skarp kniv til å skjære 3 snitt i hvert brød.
- Stekes i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #baguette #ostebaguette #glutenfritt #glutenfrie #brød #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #baguettes #cheece #mozarella #bread #baguettes #nogluten