Glutenfrie ostehorn er perfekt i matpakken og jeg kan nesten garantere deg at det ikke er igjen noe etter endt skoledag.
Jeg får veldig mange spørsmål om tips til matpakken og jeg svarer nesten alltid ostehorn. De smaker likt som “vanlige” horn, de er enkle å lage og både små og store #matelskere elsker de.
Disse kan du gjøre grovere ved å øke mengden med grovt mel. For en fin og elastisk deig anbefaler jeg likevel at du bruker over 1/2 delmengden med lyst mel. Du kan også kjøre havregryn til mel og erstatte deler av melet med det. Sevastianos er dessverre ikke så glad i frø , men det er ikke noe i veien for at du kan blande det inn i deigen også.
Mange spør om de kan bytte ut melk , smør og yoghurt med laktosefritt og det går selvfølgelig helt fint.
Dersom du ønsker et melkefritt alternativ anbefaler jeg bloggen til @glutenogmelkefri, @matmomsen og @kristinkoker for råd og tips til et gluten-og melkefritt kosthold.
Gjær er også et spørsmål som ofte dukker opp. Stikk i strid med hva mat/bakeblogger sier bruker jeg tørrgjær… Dersom du ikke tåler gjær kan du forsøke med 1 ss bakepulver og et egg i istedenfor. Jeg har ikke forsøkt det selv og garanterer derfor ikke for resultatet, men egget vil binde deigen litt. Jeg tilsetter også ofte 2 ss sukker for at deigen skal heve litt ekstra. Det er selvfølgelig valgfritt.
Ang fiberhusk blander jeg den sammen med de våte ingrediensene og lar blandingen svelle et minutt eller maks to. Og ja, den skal bli litt geleaktig:)
Av og til får jeg tilbakemelding på at det måtte tilsettes mer mel enn oppgitt. Det beklager jeg, men glutenfri deig oppfører seg ikke alltid som en vanlig glutenholdig deig og resultatet kan derfor variere. Jeg forsøker å presisere i alle oppskrifter a ekstra væske/ mel tilsettes ved behov.
Bruk ALLTID fingervarm/lunken væske. Alltid!!
Tilslutt vil jeg si at selv om du ikke får det til første (eller 10´ende gang) må du ikke gi opp. Det tar litt tid å få til en perfekt deig, men jeg lover deg at den dagen du nailer det er det verd all banningen og alle de deigene som gikk i søpla:)
Oppskriften på verdens beste ostehorn finner du her
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #ostehorn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matprat #matbloggsentralen #allersglutenfritt #fiberhusk #marathon #running #dad #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #ncf #cøliakiforeningen #celiac #matbloggsentralen #godtno #nrkmat
2 Responses
Hei. Men hva tror du at jeg gjør feil. Jeg følger oppskriftene dine på horn. Men deigen min blir liksom porøs, eller hva skal jeg si den faller fra hverandre. Føler meg så fortvilet har så lyst til å få til en ting.
Hei,
Så kjedelig at du føler du ikke får det til. Vanskelig å si hva som skjer, men har du sett litt på rådene jeg har listet opp ang glutenfri baking? Eller kan jo en kjøkkenmaskin være en ide (selv om våre oppskrifter er basert på at du skal klare deg uten). Fortsett å prøve for av erfaring vet jeg at det tar litt tid å få det til…. Lykke til!