Glutenfrie pestosnurrer
Glutenfrie pestosnurrer er helt perfekte i matpakken , til en deilig suppe eller til tapasbordet. Det beste er å ha hjemmelaget pesto i snurrene, men du kan selvfølgelig kjøpe ferdig på glass. Vi hadde også godt med revet ost i, men du kan ha i akkurat det fyllet du ønsker. Du kan bruke både grovt og fint mel, men husk at ved bruk av et grovere mel, må du kanskje justere væskemengden litt.
Denne oppskriften kan også brukes til pizzasnurrer med tomatsaus, ost og skinke. Oppskrift på hjemmelaget pesto finner du her.
Holdbarhet
Disse holder seg godt på benken, men anbefaler å fryse de ned, tine i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat. Dette kan du gjøre med det meste av glutenfri bakst. Spray de gjerne med litt vann før steking også.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Disse kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding av dette. Dersom du bruker et grovere mel må du nok justere med litt ekstra væske. Vi synes selv at det grove melet vårt er veldig enkelt å bake med, og det passer Vedlig godt når du vil lage snurrene litt grovere.
Du trenger:
- 3 dl kulturmelk du kan også bruke Kesam/rømme eller yoghurt)
- 2 dl kokende vann
- 100 gr smør
- 1 pose tørrgjær
- 70 gr jyttemel
- 2 ss fiberhusk
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 500 g lys melblanding, gjerne fra Pappa uten gluten
Fyll:
- 1 glass pesto (se oppskrift for hjemmelaget)
- 200 gr revet ost
Pensling:
- 1 egg
- 2 ss melk
- Bland sammen kulturmelk, vann og smør i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har. Tilsett jyttemel å rør videre i noen minutter.
- Ha mel, salt, sukker, tørrgjær i en annen bakebolle å rør inn de våte ingrediensene. Fortsett å røre i ett par minutter til. Hvis deigen blir for klissete så bruker du mer mel så du får en fin deig. Denne deigen er utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i over 1 time.
- Del deigen i to og kjevle hver del ut til et rektangel. Smør på pesto og revet ost. Rull deigen sammen og del opp i 2-3 cm store biter. Legg de over på et stekebrett med bakeark og la de etterheve på et lunt sted i ca 30 minutter.
- Pensles med pisket egg og melk .
- Stekes i ovnen i ca 12 minutter på 220 C.
Slik gjør du det:
Del deigen i to og kjevle hver del ut til et rektangel. Smør på pesto og revet ost. Rull deigen sammen og del opp i 2-3 cm store biter. Legg de over på et stekebrett med bakeark og la de etterheve på et lunt sted i ca 30 minutter.
Glutenfrie pestosnurrer
Glutenfrie pestosnurrer
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #pestosnurrer #pesto #matpakke #matpakketips #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #fiberhusk #godtfrabloggerne #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #dad #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac