Glutenfrie polarbrød er perfekt i matpakken. Sevastianos har spurt ved et par anledninger om de man kjøper i butikk finnes i glutenfritt . Vi har ikke funnet det så jeg har derfor lovet han å lage det.
Du trenger:
- 700 g glutenfritt mel. 450 g lyst mel, 200 g glutenfrie havregryn kjørt til “mel” og 50 gr Teff mel (jytte)
- 1 -2 ss sukker
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss fiberhusk
- 6 dl væskeblanding bestående av melk/ yoghurt/ vann. Du kan også bruke kesam/rømme
- 1 ts salt
- 50 g smeltet smør
- 4 ss olivenolje
Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med så bruk ev. mer væske/ mel ved behov.
Start med å ha 700 g mel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Varm forsiktig opp melk og smør og bland inn yoghurt, olje og vann. Det skal være lunkent. Ha i fiberhusk å la det stå i cirka ett minutt.
Bland så de våte ingrediensene med de tørre å spe på med resten av melet. Elt deigen til du har en jevn, fin deig. Heves i minimum 1 time på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.
Forvarm ovnen til 220 C
Kjevle ut deigen (ca 1 1/2 cm tykk) og bruk en bolle eller en stor kopp i ønsket størrelse til å stikke ut brødene (8-10 cm). Ligg de over på et stekebrett med bakeark og prikk hull med en spisepinne. Etterheves i ca 30 minutter.
Stekes på 220 C (over og undervarme) i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Disse kan fint fryses og tas opp ved behov. Anbefaler oppvarming på svak varme i ovn (evt bruk en mikrobølgeovn. )
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #polarbrød #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodlover #foodblogger
23 Responses
Semper har noe som heter “Fjällrundor” som ligner litt.
tusen takk for tips!:)
Disse prøvde jeg første gang på SFO sist uke, ble knallgode!! Nå står deigen til heving her hjemme! -gleder meg til kvelds!
Herlig tilbakemelding! Tusen takk:)
Hvor mange polarbrød blir det?
Kan man bruke grovt mel istedenfor lyst?
Jepp! Vi maler ofte havregyn til mel å bruker det:)
Kan jeg bruke grovt mel?
Hvis jeg baker de kvelden før, er de da gode i matpakken dagen etter? Eller anbefaler du og fryse de samme kveld og heller ta de opp på morgenen og varme de i micro/ovn før de smøres og legges i matpakken ?
Dere har foresten en super blogg med mange gode oppskrifter! Vi testet ut scones forrige uke, og de ble spist opp på 1-2-3 🙂
Tusen takk! De holder til dagen etter, men å fryse ned og varmes opp ved behov er nok likevel det beste da du får et “nybakt” resultat:)
Sitter med disse til heving nå. Tenkte og lage pizzabunn av en del og legge ferdigstekt i fryseren også. Gleder meg til og prøce de☺
Så bra! Håper det smaker:)
Kan man bruke havremel istedenfor å «male» havregryn, eller blir deigen for «tung» da?
Hei:) Du kan fint bruke det, men jeg ville brukt litt mindre mel. Ev. jobbet det sakte inn. Bedre at deigen er for løs enn for hard. Lykke til:)
Er det 700g mel totalt???Ble litt usikker-står bland det tørre med det våte-og ha i resten av melet?Skal prøve på disse til barnebarn.
Skal de stekes midt i ovnen ??
Hvor mange polarbrød blir det ca? 6-7?
Må prøves!
Hei, 🙂
Hvor mange polarbrød blir det ca?
Kan man lage disse uten jyttemel? (Usikker på om jeg får tak i det her vi bor.)
Glutenfrie polarbrød – Pappa uten gluten
xbmyqwwcd http://www.g798s0v4ne360h1btbp06k1080j8cjycs.org/
axbmyqwwcd
[url=http://www.g798s0v4ne360h1btbp06k1080j8cjycs.org/]uxbmyqwwcd[/url]