Deilig sprø utenpå, og myke inni. Potato croquettes, eller potetkroketter som det kalles her, er fantastisk gode som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som de er, til tapasbordet. Disse tør jeg påstå at fort blir en favoritt hos små og store matelskere!
- 1 ½ kg poteter, skrelles og kuttes i små biter
- 1 ss hakket persille
- 1 ss hakket mynte
- 1 løk, finhakkes
- 50 g revet parmesan
- 60 g Lys melbalnding- pappa uten gluten
- 3 egg
- Salt/ pepper etter
- 50-60 g pangartato panering
- solsikkeolje til steking
- Skrell potetene og kjær dem i små bitter, legg dem i en kjele med vann med litt salt. Kok opp og la de koke i cirka 10 minutter. Når de er klare avkjøl de litt og mos de godt.
- Pisk eggene i en bolle og tilsett salt og pepper. I potetmosen tilsetter du så løk, persille, mynte og mel.Rør til en jevn og fin blanding. Form bollene og rull de godt i paneringen.
- Steks gyllne i oljen. Legg ferdigstekte kroketter på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
#pappautengluten #glutenfri #mat #glutenfritt #potato #qroquettes #potetkroketter #aktiv #trening #maraton #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #food #foodie #celiac