Glutenfrie scones må være noe av det enkleste du kan lage av glutenfri bakst. Dette gjør du på under 30 minutter. Nybakte scones med blåbær og melis kan ikke slå feil til helgefrokosten. Slå sammen deigen mens du trakter kaffen.
Du trenger (8-12 stk);
- 4 dl glutenfritt lyst mel. Vi brukte Semper
- 2 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 50 gr smør
- 1 1/2 dl melk
- 1 egg
- 1 beger blåbær
Melis til topping.
Forvarm ovnen til 240 C.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret og bland det sammen med melk og egg. Bland inn det våte med det tørre og tilsett blåbær. Vend de forsiktig inn. Rør til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.
Form deigen til to eller tre runde “kaker” avhengig av hvor store du vil ha de.
Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. Sconesene skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel og stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist og topp med melis.
Lykke til!
#pappautengluten #glutenfrie #scones #aktiv #trening #pappa #utengluten #cøliaki # #godtno #marathon #running #daddy #glutenfree #food #celiac #foodblogger
One Response
Hei. Går det an å lage dem uten fiberhusk?