Scones kan du lage i mange varianter. Både salte og søte. Det beste med scones er at det er noe av det enkleste du kan lage, og i tillegg er det utrolig godt med nybakte scones. Hvis du synes det er litt vanskelig å bake glutenfritt skal du lage scones. Disse er perfekte i matpakken, til supper og salater eller som tilbehør til middagen og mye, mye mer.
Du trenger (8-12 stk);
- 4 dl glutenfritt lyst mel
- 2 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 50 gr smør
- 3 1/2 dl melk
- 1 egg
- 100 g fetaost
- 50 g revet gulost
- 100 g finhakket spinat
- 3 ss olivenolje
Forvarm ovnen til 220 C.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret og bland det sammen med melk og egg. Bland inn det våte med det tørre og tilsett feta, gulost, olivenolje og spinat. Vend det forsiktig inn. Rør til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.
Form deigen til to eller tre runde “kaker” avhengig av hvor store du vil ha de.
Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. Sconesene skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel og stek sconesene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.
Lykke til!
#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfrie #scones #matpakke #aktiv #trening #pappa #utengluten #cøliaki # #godtno #marathon #running #daddy #glutenfree #food #celiac #foodblogger #vegetar
One Response
Hei- disse ser fantastisk gode ut! Bruker du frisk spinat, eller den frosne, finhakkede? Hvis frisk, tror du det funker ned frossen, tint spinat? Eller vil det bli soggy scones siden spinaten er så fuktig?