Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfrie sjokoladehorn

Glutenfrie sjokoladehorn

glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn

Du trenger ingen unnskyldning for å lage deilige sjokoladehorn. Det er nok at det er tirsdag og at snøen laver ned. Jeg har tatt utgangspunkt i en bolledeig som er veldig enkel å lage og deigen er en drøm å jobbe med.

Du trenger;

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

100 gr kokesjokolade

Egg til pensling og noen skjeer perlesukker til pynt.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk.

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

Ha deigen på bordet og del den i 2 like store emner. Kjevle ut hvert emne til stor rund leiv. Del hver leiv i 8 like store deler med en pizzaskjærer. Legg en bit kokesjokolade midt på hver del og rull dem sammen fra ytterst til innerst. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater, og la hornene etterheve i ca 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 225°C.

Pensle med egg og dryss over perlesukker (kan sløyfes). Stek sjokoladehornene  midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

Denne deigen kan du bruke til kanelboller , boller eller sjokoladehorn.

glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn

Lykke til !

Pappa’n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

11 Responses

  1. Fikk vann i munnen av disse 🙂
    Kan jeg spørre hva slags lysmelblanding du bruker, hvilket merke? Opplever store forskjeller så kjekt med en som gir garantert bra resultat!

    1. Hei Christine,
      Semper lys eller Schaer funker veldig bra for oss. De var veeeldig gode:)

  2. Helt fantastisk gode. Nå er det kun “pappa uten gluten” som gjelder her i huset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.