Du trenger ingen unnskyldning for å lage deilige sjokoladehorn. Det er nok at det er tirsdag og at snøen laver ned. Jeg har tatt utgangspunkt i en bolledeig som er veldig enkel å lage og deigen er en drøm å jobbe med.
Du trenger;
- 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
- 3 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
- 100 gr smeltet smør
- ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
- 1 pose tørrgjær
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
100 gr kokesjokolade
Egg til pensling og noen skjeer perlesukker til pynt.
Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk.
Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Ha deigen på bordet og del den i 2 like store emner. Kjevle ut hvert emne til stor rund leiv. Del hver leiv i 8 like store deler med en pizzaskjærer. Legg en bit kokesjokolade midt på hver del og rull dem sammen fra ytterst til innerst. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater, og la hornene etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg og dryss over perlesukker (kan sløyfes). Stek sjokoladehornene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.
Denne deigen kan du bruke til kanelboller , boller eller sjokoladehorn.
Lykke til !
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac
11 Responses
Må testes ut!
🙂
Fikk vann i munnen av disse 🙂
Kan jeg spørre hva slags lysmelblanding du bruker, hvilket merke? Opplever store forskjeller så kjekt med en som gir garantert bra resultat!
Hei Christine,
Semper lys eller Schaer funker veldig bra for oss. De var veeeldig gode:)
Nå står de til heving fantastisk deig å jobbe med! Småjentene gleder seg
Så bra! Da krysser vi fingrene for at dere blir fornøyd:-)
Kan bruke kjøkkenmaskin eller??
Hei:)
Du kan fin bruke kjøkkenmaskin. Lykke til!
Helt fantastisk gode. Nå er det kun “pappa uten gluten” som gjelder her i huset.
Jippi! Tusen takk:)