Søte brød, som dette bananbrødet, er ikke uvanlig å spise til frokost flere steder i verden. Gjerne sammen med en kopp sterk kaffe. Tror ingen kommer til å skjønne at dette brødet er glutenfritt da det smaker helt likt som et vanlig. Ønsker du et søtere brød, tilsetter du mer sukker.
Tips: Har du rester av søte brød kan du steke krutonger av de i litt smør og kanel, eller ev. steke de i ovn, og bruke de som topping på yoghurt og i kefir sammen med frukt og bær. Kjempegodt!
- Porsjoner: 1 brød
- Ovnstemperatur: 180 °C.
- Middels rask å lage
- 75 g smeltet smør
- 50 g brunt sukker
- 2 egg
- 250 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 40 g rosiner
- 40 g hakket aprikos
- 40 g hakende valnøtter
- 3 bananer
- 1 banan til topping
- Forvarm oven til 180 °
- Ha smeltet smør og brunt sukker i en bakebolle, rør godt. Tilsett eggene og rør videre. Ha i mel, natron, bakepulver og salt, bland alle ingredienser godt sammen. Tilsett rosiner, aprikos og valnøtter, rør godt. Mos 3 bananer med en gaffel og vend dem inn i røren.
- Ha bakepapir i en brødform og hell i røren. Del den siste bananen i to og legg den på toppen av brødet.
- Stek brødet i cirka 50 minutter. Avkjøl på rist.
#pappautengluten #bananbrød #glutenfri #glutenfritt #godtno #cøliaki #aktiv #pappa #utengluten #marathon #runner #glutenfree #food #bananabread #celiac