Få ting smaker så godt som nybakt brød. Dette glutenfrie brødet er i tillegg fullt av fiber , glf havregryn, linfrø og gresskarkjerner, så dette kan du trygt spise. Jeg sliter litt med å få i Sevastianos nok frø og kjerner da han oppfører seg som om frø i brødet er livsfarlig… Derfor pleier jeg å kjøre det i en kjøkkenmaskin først slik at det blir til “mel”. Perfekt måte å lure inn ting han ellers ikke ville spist. Dagens #pappatips:)
Du trenger :
- 1 ss gresskarkjerner
- 1 ss solsikkekjerner
- 1 ss sesamfrø
- 2 ss linfrø
- 1 dl glf havregryn
- 450 gr fibermiks eller annen grovere melmiks
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 5 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
Bland vann og fiberhusk sammen. Rør godt og la svelle i 5 minutter. Kjør frø, kjerner og havregryn i en kjøkkenmaskin, og bland det sammen med 450 gr fibermiks og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vann og fiberhusk, bland godt og kna til du får en jevn, fin deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du ønsker det. Sett deigen lunt til heving under ett kjøkkenhåndkle i 1 time.
Form brødet som du ønsker og snitt ett mønster i overflaten av brødet med en skarp kniv. Pensle med vann. Etterhev i ca 30 minutter.
Stekes på 200 C i ca 40 minutter.
Snitt mønster i overflaten før steking
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #brød #fiber # sunt #kosthold #hjemmelaget #mat #matfrabunnen #aktiv #matglad #matgal #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #marathon #running #daddy #cooking #baking #homemade #glutenfree #food #celiac
13 Responses
Hei!
Hva skjer om jeg blander fiberhusken ilag med det tørre, uten at jeg blader det med vann å lar det svelle?
Hej
Synes det her brød ser super lækkert ud.
Har prøvet og bage det, men dejen ville ikke hæve.
Hei,
Tusen takk! Har du fulgt oppskriften til punkt og prikke? ledig viktig at det følges nøyaktig ved glutenfri bakst. Ellers vanskelig å si hvorfor.. Lar du det heve lunt? Lunket væske? Kan være ovnen , prøv litt svakere varme.. Evnt tilsett 1 ts bakepulver i deigen. Håper det løser seg! Lykke til:-)
Beste glutenfrie brødet jeg har bakt! Takk for super oppskrift, som alltid 🙂
Tusen, tusen takk for veldig hyggelig melding!:)
Hei!
Dette er kanskje et dumt spørsmål, men hva menes med fibermiks? Er det bare en kombinasjon av ulike typer glf mel som f.eks rismel, bokhvete, kikertmel osv, eller er det noe spesifikt?
Ikke dumt spørsmål ! Fibermks er en ferdig melmiks fra Semper
Hei. Holder dette seg på benken noen dager, eller bør det fryses hvis ikke man får spist opp samme dagen? Smakte kjempe bra, til og med de her hjemme som tåler gluten elsket dette!
Hei. Merker du forskjell om du bruker fersk gjær istedet for tørrgjær?
Hei, tusen takk for oppskriften! Absolutt det beste glutenfritt bør jeg har spist
Så hyggelig å høre! Tusen takk!