Pappa uten gluten
pappautengluten.no

Glutenfri eplekake med crust

pappautengluten.no

Glutenfri lun eplekake med crust er så godt på en kald høst/ vinterdag. Denne hadde masse smak av ingefær og kanel. Så digg! Den er dessuten uten egg og du kan fint bytte ut smøret med solsikkeolje for en gluten, melk og eggfri kake.

Du trenger:

Fyll:

  • 4-5 epler
  • 1 ss sitronsaft
  • 150 gr sukker
  • 1 ts kanel
  • 100 gr blandete nøtter. mandler, valnøtter m.m.
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ts vaniljepulver

Deig:

  • 200 gr smør
  • 200 gr sukker
  • 100 gr appelsinjuice
  • skallet fra 1 appelsin
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts ingefær
  • 500 gr glutenfritt mel
  • 1 ss bakepulver

2 ss melis til pynt.

Start med fyllet. Skrell eplene og bruk et rivjern til å strimle de i fine strimler. Klem ut mesteparten av juice med hendene. Ha strimlete epler i en bolle med sitronjuicen. Denne vil hindre at de blir brune. Bland i sukker, nøtter, ingefær, vanilje og kanel. Rør godt.

Så lager du deigen. Ha smeltet smør , apelsinjuice, appelsinskall og sukker i en annen bakebolle. Rør godt sammen til sukkeret er oppløst. Bland inn mel og bakepulver, mens du fortsetter å røre til du har en jevn fin deig.

Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk varmluft. Smør en kakeform med smør eller olje. Bruk litt over halvparten av deigen og trykk den ut i formen til en bunn. Spre over fyllet og smuldre resten av deigen over. La kaken steke i ca 40-45 minutter.

Avkjøl kaken i 30 minutter og sil over melis.

 

 

Smuldre resten av deigen over kaken før steking
Smuldre resten av deigen over kaken før steking
pappautengluten.no
pappautengluten.no
pappautengluten.no

Lykke til !

Pappan´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #eple #kake #uten #egg #melk #laktose #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #glutenfritt #liv #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #godtfrabloggerne #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #cake #desserts #celiac

4 Responses

  1. Hei. Min deig ble ikkje akkurat en deig, mer en tykk røre og det ble ikke mulig å smuldre det på toppen så det ble liksom ikkje en god crust på. Kan jeg spørr hvilket mel du bruker i denne oppskriften? Og mener du 100 gr appelsinjuice?

    1. har laga crust ein del -om du tar den i clingfilm å rullar pølsa å putter den i kjøleskapet til den blir stiv . så ka du skjæra den med kniv å legga skivene på .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.