Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
grovt, glutenfritt landbrød med surmelk

Glutenfritt grovbrød med surmelk

grovt, glutenfritt landbrød med surmelk

Glutenfritt grovbrød med surmelk er et sunt og godt brød som passer perfekt i matpakken. Dette brødet ble til som et resultat av rydding i skapet og kjøleskapet. Vi fikk brukt opp alt av nesten tomme melposer som bare sto å tok opp plass, samt en melk som definitivt hadde sett bedre dager.. #spisoppmaten.

Her har vi brukt flere forskjellige meltyper, men det er blandingsforholdet mellom vått og tørt som er det viktige her. Har du kun lyst mel bruker du det eler bruk det du har tilgjengelig.

Som sagt har jeg brukt forskjellige typer mel, men oppskriften er omtrent som følger;

Du trenger:

  • 5 dl surmelk. Du kan også bruke gresk yoghurt/rømme eller kesam, bruk da 3 dl og øk vannmengden
  • 2 dl kokende vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 gr Teff jyttemel
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 150 gr smør
  • 450 gr glutenfritt mel. Vi brukte en blanding av grovt, treff, jytte mm. Bruk det du har!
  • 1 ts salt

1 ss vann og 2 ss melk til pensling. Strø over  valmuefrø, solsikkekjerner, nøtter, frø eller kjerner om ønskelig

Bland sammen surmelk, vann, smeltet smør  i en bakebolle. Tilsett 1 ss fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. Ha mel, salt, 2 ss fiberhusk, sukker i en annen bakebolle og rør inn de våte ingrediensene. Røres godt i ett par minutter før du begynner å kna deigen. Tilsett gjerne mer mel eller væske ved behov. Deigen skal være smidig og lett å jobbe med.

Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 1 time. Bak ut brødet til ønsket form, pensle med vann og melk, og la det etterheve i ca 30 min.

Stek brødet på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 30-35 minutter.

Avkjøl på rist

 

grovt, glutenfritt landbrød med surmelk
grovt, glutenfritt landbrød med surmelk
grovt, glutenfritt landbrød med surmelk
grovt, glutenfritt landbrød med surmelk
grovt, glutenfrie landbrød med surmelk
grovt, glutenfritt landbrød med surmelk

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #bakeglede #fiberhusk #glutenfritt #brød #kosthold #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #food #celiac

8 Responses

    1. Bare å fryse. Ev. kan du skjære brødet i skiver for kun å ta opp det du trenger.Lykke til!

  1. Hei!
    Takk for mange gode oppskrifter!
    Ett spørsmål: Hvordan måler du opp fiberhusk? Er det med vanlig spiseskje (toppet eller strøket?) eller måleskje? Evt hvor mange gram er en ss?

  2. Hei, ha man bruke et annet mel enn jytte med teff? Går det ann å bruke jytte blå feks?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.