Glutenfritt grovt solsikkebrød er perfekt i matpakken. Når du har cøliaki kan det være vanskelig å finne grove og næringsrike brød. Solsikkebrød er et brød du ofte finner i butikken, men dessverre ikke i glutenfritt. Derfor må du lage det selv. Dette solsikkebrødet passer perfekt i matpakken. Det holder seg i flere dager på benken, og er derfor ekstra godt egnet til ukens matpakker. I tillegg er brødet veldig enkelt å lage.
Vi har brukt vår egen grove melblanding i denne oppskriften, men et lyst mel kan også selvsagt brukes. Juster ev. med mer væske eller mel ved behov.
Glutenfritt grovt solsikkebrød
- Porsjoner: 1 brød
- Ovnstemperatur: 190 °C
- Tar litt tid å lage
- 3 dl lunkent vann
- 10 g tørrgjær
- 1 ts sukker
- 270 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 80 g solsikkekjerner
- 2 ss solsikkeolje
- ½ ts salt
- 1 ss solsikkeolje til pensling
- 2 ss solsikkekjerner til topping
- Bland vann, gjær og sukker i en bakebolle, rør godt og la det stå i et par minutter til det begynner å boble.
- Tilsett mel, solsikkekjerner, solsikkeolje og salt. Rør godt.
- Dekk en brødform med et bakeark og fordel deigen jevnt i formen. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la heve i 1 time.
- Forvarm ovnen til 190 °C.
- Pensle brødet med solsikkeolje og strø over solsikkekjerner.
- Stekes på nederste rille i 50 minutter. Avkjøl på rist.
De aller beste brødene baker du selvsagt selv, men heldigvis finnes det alternativer når du ikke har tid eller ork til å bake selv. Sjekk ut nettbutikken vår for alternativer her.
For flere glutenfrie brødoppskrifter, sjekk ut den nyeste boken vår; Den store glutenfrie brødboka.
Dette innlegget inneholder asnnonselenker til egen nettbutikk, samt til bøkene våre og er derfor merket “annonse”
#pappautengluten #grovt #glutenfritt #sosikebrød #glutenfri #utengluten #cøliaki #cøliakidiagnose #godt #brød