Glutenfritt sandwichbrød
Glutenfritt sandwichbrød var det veldig mange som ønsket seg oppskriften på, og det skjønner vi godt! Et xsandwichbrød som har sprø skorpe og er mykt og luftig inni er ikke så enkelt å finne i glutenfritt. At det i tillegg er enkelt å lage og inneholder få ingredienser gjør at dette for kan bli din favoritt også. Dette er perfekt i matpakken og det holdt seg godt på benken.
Vi har også brukt 1 ts SoftBake i denne oppskriften, men det kan sløyfes hvis du ikke har det i hus. Bruk ev 1 ss fiberhusk (rett i melet) hvis du har. Ingen av disse trengs for å lykkes med dette brødet, men det gjør deigen litt mer elastisk.
Husk at deigen skal være litt klissete før heving. Da slipper du å få et kompakt brød. Som vi sier i nesten alle våre oppskrifter er det viktig å tilsette mel og væske litt etter litt. Da slipper du at deigen blir for hard eller før løs.
I denne oppskriften har vi satt en ildfast form fylt med vann i bunnen av ovnen under steking. Dette gir litt sprøheten til skorpen og fukt i bakverket. Dette tipset kan brukes i flere brødoppskrifter.
Oppvarming
For oppvarming i ovn; spray litt vann over det før det varmes i ovn på 150 C . Dersom brødene er frost, anbefaler vi tining i ovn på 160C i 6–8 minutter.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.
Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Glutenfritt sandwichbrød.
Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Ingredienser
- Porsjoner: 2 brød
- Ovnstemperatur: 210 ° C
- Tar litt tid å lage
- 280 g lys mel blanding gjerne fra Pappa uten gluten
- 2 1/2 dl lunkent vann
- 10 g tørrgjær
- 1 ss sukker
- ½ ts softbake (kan sløyfes)
- 30 ml olivenolje
- ½ ts salt
- Bland halvparten av vannet, gjær, sukker i en bakebolle. Rør godt og la stå til gjæren bobler.
- Ha så i halvparten av melet rør godt og la røren stå i 5 minutter. Tilsett resten av melet, softbake, vann, olivenolje og saltet, rør godt til du har en jevn og klissete deig. Det er viktig at deigen er klissete før heving. Tilsett ev. mer væske eller mel om det trengs.
- Dekk med plastfolie og la deigen heve lunt i 1 time.
- Legg deigen over i en lett melet overflate (ikke bruk for mye mel), del den i to og trill ut hvert emne til to avlange tykke «pølser».
- Legg brødene på et stekebrett dekket med bakepapir og skjær et snitt i en rett linje med en kniv.
- Pensle med vann og sikt litt mel på toppen av hvert brød.
- Forvarm ovnen til 210 °. Sett en ildfast form fylt med vann i bunnen av ovnen.
- Etterhev i 30 minutter. Stek så brødene i forvarmet ovn i 25 minutter. Avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #sandwich #brød #sandwichbrød #matpakke #matpakketips #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac #sandwichbread #nogluten