Korabiedes er deilige mandelkjeks fulle av melis. Selve oppskriften er ikke helt ulikt våre serinakaker.
I Hellas brukes de rundt høytider samt andre feiringer. Gjerne servert med en ouzo eller tsipouro ved siden av. Eller til gresk kaffe. Har du vært med på en feiring i Hellas er det nesten helt utenkelig at du ikke har smakt korabiedes.
Vi lager de til jul i vår familie, som ett tilskudd til de 7 slag ( egentlig er det bare 3 slag, men hvem teller..?)
Vi formet våre som serinakaker og strødde over perlesukker, men de kan også formes som kuler eller stikkes ut med pepperkakeformer
Du trenger:
- 3/4 kopp mandler
- 1 1/2 kopp glutenfri lys melblanding .
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1/2 kopp romtemperert, usaltet smør
- 1/2 kopp melis
- 1 stor eggeplomme
- 1 ss konjakk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1-2 ss appelsinjuice
3/4 kopp melis ( til pynt)
Finhakk mandlene å bland de sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bakebolle rører du sammen smør, eggeplommen, konjakk, vaniljeekstrakt og appelsinjuice. Tilsett de tørre ingrediensene og rør i en kjøkkenmaskin til du får en fin, jevn deig.
Forvarm ovnen på 200c og legg bakepapir på 2 stekebrett.
Form små kuler av deigen ( de skal være på størrelse med en liten sprettball) og legg de på bakepapiret. Trykk de litt ned.
Stek kakene i ca 18 min til de får en gyllen farge.
La kakene avkjøle ett par minutter og vend de inn i melis. De skal dekkes helt av melisen. Ha melis i en bolle og vend inn en og en kake.
Til info: vi strødde melis over denne gangen, men hvis du lager de originale “koubiedes” vendes hver kjeks i melis før servering.
Lykke til!
#pappautengluten #glutenfrie #greske #julekaker #jul #kjeks #kourabie #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #daddy #glutenfree #food #foodblogger #christmas #cookies #greek #kourabiedes
4 Responses
Skjønte ikke helt at de kjeksene skal heves, da det ikke er gjær i de?
Det er en feil:) Rettes!
Hei! Hvor mye er en kopp? Hadde det vert mulig å få mål i enten dl eller gram?
Hei, det tilsvarer cirka 150 g mel. Det viktigste er at du bruker samme kopp på alle mål når du bruker det.