Gresk stifado
Gresk stifado har du muligens smakt hvis du har vært på ferie i Hellas. Hvis du ikke har smakt det, så er det på høy tid at du tester ut denne nydelige greske oppskriften. Gresk stifado består av oksekjøtt og sjalottløk, som langtidskokes i tomatsaus og vin, samt masse deilig krydder som kanel, laurbærblader, hvitløk og chili, i. Denne gryten passer hele året rundt, men kanskje litt ekstra godt på høsten.
Gresk stifado er en perfekt gryterett å lage hvis du får mange gjester, og maten lager seg praktisk takt selv. Halver ev. oppskriften hvis dere er færre personer. Lag den gjerne dagen før servering slik at smakene får satt seg ekstra godt i kjøttet og sausen. Server med ris, poteter, potetmos eller fries til. Og ikke glem godt brød med sprø skorpe til å skrape tallerkenen med. Det trengs.
Vi har brukt høyrygg av okse og skåret kjøttet i mindre biter. Kjøttet brunes raskt i pannen før det langtidskokes i minimum 2 timer, sammen med resten av ingrediensene.
Le Creuset
Vi har et samarbeid med Le Creuset og har fått dette nydelige varm gule settet med gryter og tallerkner fra serien Nectar, og som vi har brukt til bildene i denne oppskriften. Det blir ekstra gøy å lage mat med så fine gryter! Du kan se hele utvalget til Le Creuset og serien Nectar her.
Innlegget er derfor merket /annonse/
Ingredienser (6–8 personer)
- 4 ss olivenolje til steking av kjøttet
- Salt og pepper til kryddring av kjøttet
- 1,3 kg oksekjøtt, skåret i passende biter
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, finhakkes
- 2 hvitløksfedd
- 4 laubærblad
- 1 kanelstang
- 1/4 ts chiliflak
- 1/2 ts tørket oregano
- 1/4 ts muskatt
- 1 ss sukker
- 2 ss tomatpure
- 15 hele små løk, gjerne sjalottløk
- 2 1/2 dl rødvin
- 1 boks finhakkede tomater
- 2 1/2 dl kjøttkraft
- Salt og pepper etter smak
- Del kjøttet opp i passende biter og krydre godt med salt og pepper.
- Brun kjøttet raskt i olivenolje på middels høy varme. Ta ut kjøttet med en hullsleiv og legg det på en talleken. Sett tilside.
- Tilsett 2 ss olivenolje og stek løk og hvitløk gyllent. Tilsett resten av krydderet og tomatpure og rør godt.
- Ha i hele småløk, og la de surre litt i krydderet. Ha kjøttet i pannen, rør det godt inn med løk, krydder og tomatpuré, og tilsett vinen. Rør videre. Ha i boksen med tomater og kjøttkraften, kryddre med salt og pepper og sett på lokket. La gryteretten koke på lav varme i minimum 2 timer. Rør litt i gryten underveis.
- Server med ris, kokte poteter, potetmos eller fries til.
Vi har flere greske produkter i nettbutikken vår, se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #lecreuset #lecreusetno #nectar #stifado #glutenfri #glutenfritt #gresk #mat #utengluten #marathon #runner #glutenfree #greek #food #nogluten #celiac #cøliaki