En skikkelig digg grønnsaksgrateng er et supert alternativ til lasagne. Du kan i denne også selfølgelig ha i glutenfrie lasagneplater eller pasta. Vi laget uten og den ble så utrolig god. Altså sånn skikkelig god! En god grunn til spise denne på kjøttfrie dager. Det finnes så utrolig mange gode grønnsaksbaserte oppskrifter at jeg anbefaler alle å bytte ut kjøttet flere ganger i uken med grønnsaksbaserte retter. Selv kjøttelskere kommer til å elske denne. Garantert! Hvis du ønsker å lege den vegansk dropper du bare osten. Ha da litt godt med olivenolje over. Grønnsakene kan varieres så bruk det du har tilgjengelig. Dette er en perfekt rett til å bruke opp grønnsaker og rester på.
Ingredienser:
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 finakket løk
- 2 tomater i skiver
- 2 bokser hermetiserte tomater
- 2 hvitløksfedd
- 1 neve friske urter som basilikum, timian, persille etc. Spar 1 ss til topping
- salt/pepper etter smak
- 1 dl olivenolje
- 400 g gulost
- 150 g hvit ost som mozarella eller fetaost. Vi hadde fetaost i denne.
Forvarm ovnen til 180 C.
Kjør hermetiske tomater, friske urter og hvitløksfedd i en blender. Skjær opp alle grønnsakene og legg de lagvis i en ildfast form dekket med bakepapir. Dryss litt revet ost mellom lagene. Hell over tomatsausen og topp gratengen med gulost og feta. Dryss en ss friske urter over osten
Stekes i ca 30-40 minutter til alle grønnsakene er møre (Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og ut fra hvor små biter/tynne skiver du har kuttet grønnsakene i.)
#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfritt #grønnsaksgrateng #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #vegetar #matbloggsentralen #godtno #mat #marathon #runner #dad #glutenfree #vegetarian #food #celiac #thefeedfeed #thefeedfeedglutenfree @thefeedfeed #foodblogger