Hjemmelaget fiskeburger med coleslaw
Hjemmelaget fiskeburger med coleslawer veldig godt og enkelt å lage selv. Sett disse på middagsbordet til glede for store og små matelskere. Disse lages med potetmel og er derfor like gode glutenfrie til alle.
Du kan også lage disse med lys melblanding fra Pappa uten gluten
Porsjoner: 4 – Middels raske å lage
- 500 g hvit fiskefilet, ferdig renset
- 1–2 ss potetmel
- 1 egg
- 1 dl melk
- 1 ss finhakket purre
- 2 ss frisk finhakket persille
- salt og sitronpepper etter smak
- 2 ss smør el. margarin til steking
- 4 Glutenfrie hamburgerbrød
Enkel coleslaw:
- 150 g kål, finsnittes
- 1 finrevet gulrot
- ½ eple, finrevet
- ½ hvitløkfedd, finhakkes
- 4 ss majones
- ¼ ts karri
- salt og pepper etter smak
- Rør sammen alle ingrediensene til coleslaw. Sett i kjøleskapet frem til bruk.
- Skjær fiskefileten i mindre biter og kjør den sammen med purre, persille, salt og sitronpepper i food processor i 20–30 sekunder til alt er blandet.
- Tilsett potetmel og egg. Kjør det videre til en grov masse. Tilsett melk litt etter litt, mens det kjøres videre til en jevn masse.
- Form farsen til jevne fiskeburgere. Varm en stekepanne på middels til høy varme og ha i smør eller margarin. Stek fiskeburgerne gylne på begge sider og legg den til side i en ildfast form. Hold dem varme i stekeovnen på cirka 100 °C til de skal serveres.
- Server burgerne i brød med coleslaw.
Hjemmelaget fiskeburger med coleslaw
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfri mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
One Response