Dersom du trenger litt avlastning fra all julebordsmaten er denne Indiske lammegryten ett godt alternativ. Passer godt å servere denne på en iskald dag som i dag.
Du trenger:
- 1 kg lam i små stykker
- 1 boks kokosmelk
- 1 boks kikerter
- 1løk, skivet
- 2 gulrøtter i skiver
- 1 boks hermetiske tomater
- 5-6 ss olivenolje
- 1 kanelstang
- 2 ss revet fersk ingefær ( eller ferdig pasta)
- Frisk koriander, hakket
- Frisk mynte
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts garam masala
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts paprikapulver
- Ris
- Papadums
- litt salt og pepper
Brun kjøttet i 3 ss olje på middels varme til det får en gyllen farge. Tilsett løk. Lag tomatsaus ved å kjøre 3 ss olje, 1 boks med tomater, ingefær, hvitløk, gurkemeie, garam masala, spisskummen og paprikapulver i en kjøkkenmaskin. Rør inn tomatpuré. Hell tomatblandingen over kjøttet, tilsett kokosmelk, gulrøtter og kanelstangen og la det koke på middels varme i ca 45 minutter til kjøttet er mørt. På slutten av koketiden tilsetter du en boks med kikerter.
Helt tilslutt tilsetter du koriander og mynte.
Serveres med kokt ris og papadumsene.
Tips:
Om du vil unngå å steke papadumsene i olje, kan du pensle de med litt olje å steke de i ovnen. Legg bakepapir på ett stekebrett og forvarm ovnen til 250C. Papadumsene stekes kun i noen sekunder så her må du følge med så de ikke blir brent.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉