/Annonse/
De fleste av oss er allerede godt i gang med hverdag, jobb, skole, barnehage og aktiviteter, og det passer derfor godt å presentere vårt nye samarbeid. Vi har som noen av dere vet nylig inngått et samarbeid med Fria. Vi har bla fått lov til å teste ut surdeigsbrødet, havrebrødet og havrerundstykker. I tillegg til noen skikkelig gode boller! Mer om bollene i et senere innnlegg.
Vi må først bare si at surdeigsbrødet allerede har blitt en stor favoritt her i huset. Og vi som ikke engang visste at det fantes på markedet! Sevastianos har lagt sin elsk på havrebrødet, og lager sin egen toast i alle mulige variasjoner med det.
Brødene fra Fria er ferskfryst noe som vil si at de fryses umiddelbart, og når du gir de en runde i stekovnen eller i mikrobølgeovnen får du et nystekt resultat. Brødene kommer også i skiver slik at du bare tar opp det du trenger. Helt genialt! Produktene finner du i de aller fleste dagligvarer.
Er det noe sønnen vår har savnet etter diagnosen så er det godt «ferdigbrød». Det er noe med det å kunne gå inn i en butikk å velge ut et godt brød som alle andre, selv om du ikke kan spise gluten. Det synes vi at Fria har fått til. Det er viktig for oss at sønnen vår, som er veldig aktiv, har med seg en næringsrik og sunn matpakke som også holder hele dagen. Vi bruker derfor ofte brød fra Fria (når vi ikke baker selv), og synes de holder seg forbløffende bra i sekken. Vi pleier alltid å sende med Sevastianos en kombinasjon av godt brød, digg pålegg, frukt og grønnsaker. Det er så viktig med en innbydende og fresh matpakke når man skal “prestere” hele dagen.
Vi har derfor laget noen tips til hva du kan smøre på brødet for å lage en matpakke som selv de som kan spise gluten kommer til å misunne deg. Ta en titt og se om du finner en ny favoritt:)
- Surdeigsbrød med kyllingsalat, karri, persille og eple
Surdeigsbrødet er allerde blitt en stor favoritt her i huset. brødet er bakt på surdeig av quinoa og bokhvete. Det har et høyt fiberinnhold og er bakt med Chia- og solsikkefrø. Brødet smaker knallgodt akkurat som det er, men gi det gjerne en runde i brødristeren for en ekstra crispy skorpe.
Prøv det gjerne toppet med en digg kyllingsalat med karri, persille og eple.
Porsjoner: 2 sandwicher
- 150 g ferdig grillet kylling i skiver
- 5–6 ss majones
- 1 ss olivenolje
- 1/2 ts karri
- 2 ss finhakket persille
- 1/2 eple skåret i skiver
- 4 skiver Fria surdeigsbrød
- 1 ss smør
- salt/ pepper etter smak
- Bland sammen kylling, majones, olivenolje, karri og persille i en bolle. Rør godt og sett til side.
- Rist brødet gyldent i en brødrister.
- Smør et lag med smør på to av skivene, topp begge to med eple og kyllingsalat. “lukk” sandwichen med de to siste skivene.
2. Ristet surdeigsbrød med eggesalat
En digg eggesalat kan brukes både til tapasbordet og i matpakken. Vi har laget den med majones, men du kan også bruke rømme eller Creme fraishe om ønskelig.
- 4 hardkokte egg
- 4 ss majones
- 3–4 ss finhakket dill
- 3– ss finhakket løk
- 1/2 ts karri
- salt/ pepper etter smak
- 4 skiver surdeigsbrød fra Fria
- 1 ss smør
- 1 neve ruccula
- Start med å blande egg, majones, dill, løk og karri i en bolle. Rør godt og krydre med salt og pepper.
- Rist skivene med surdeigsbrød gyllene i en brødrister. Topp med ruccula og eggesalat
3. Havrerundstykker med pesto, mozzarella, basilikum og tomat
Havrerundsykkene til Fria er knallgode, og du kan fylle de med masse deilig pålegg, men om du vil gå for en vegetarisk variant er det perfekt å fylle de med pesto, mozzarella, basilikum og tomat. Toppet med litt olivenolje, havsalt og nykvernet pepper. Akkurat som en caprese salat, men i i et rundstykke.
- 2 havrerundstykker fra Fria
- 1 ss pesto
- 1 mozzarella, skives
- 1 tomat, skives
- 10 basilikumblader
- noen dråper olivenolje til topping
- salt og pepper etter smak
- Forvarm ovnen til 200 C, og stek rundstykkene som anvist på pakken.
- Del rundstykkene i to, smør på pesto, og legg basilikum, tomat og mozzarella lagvis. Topp med olivenolje, salt og pepper.
4. Toast med cheddar, bacon og jalapeño
Ikke et vont ord om klassisk toast med ost og skinke, men hvis det er én type toast du skal teste ut, så er det nettopp denne! Med digg ost, sprøstekt bacon, tacosaus, og jalapeños er det en helt klar favoritt her i huset! Denne har vi laget med havrebrødet, som i tillegg til å være perfekt til toast, også er knallgodt OG næringsrikt.
Dette brødet er nummer 1 i sin kategori, og det er også nøkkelhullsmerket.
- 4 skiver bacon
- 4 skiver havrebrød fra Fria
- 1 ss smør
- 2 ss tacosaus
- 4 skiver cheddar
- 2 ss grovhakkete jalapeños
- 2 skiver tomat
- Sprøstek baconet i litt smør.
- Smør på smør og tacosaus på to av skivene, og legg cheddarost, bacon, jalapeños og tomat lagvis. Avslutt med enda en skive cheddar og “lukk” toasten med resten av brødet.
#pappautengluten #friaglutenfritt #friaglutenfrittnorge