Mini-burgere med stekte poteter er litt kult å servere, det ser ganske stilig ut og imponerer lett store og #småmatelskere.
Du trenger;
- 500 gr karbonadedeig
- 1 egg
- 2 ss oliven olje
- 1 ss dijon sennep
- salt/ pepper
- 2 glutenfrie knekkebrød
- 1 ss glutenfritt mel
- 1 fedd hvitløk
- bassilikum
Kjør knekkebrødene i en food prosessor til de blir som “mel”. Bland alle ingrediensene sammen. Ønsker du sterkere smak på burgerene kan du tilsette chilli, kajennepepper, løk , bbq saus etc. Bare å prøve seg frem.
Form burgerne. Husk at selv om det er mini burgere trekker de seg sammen under steking, så de må lages litt større for at du ikke skal sitte igjen med mini, mini burgere.
Ha litt olivenolje i pannen å stek burgerene Middels/ høy varme til de er gjennomstekt.
Stekte poteter/ fries:
Skrell potetene å skjær opp i ønsket størrelse. Disse stekes på høy varme i mye olje. Oljen skal nesten dekke potetene. Vi brukte olivenolje. Legg de ferdigstekte potetene over på ett kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig. Strø på med salt og pepper.
Oppskrift på glf hamburgerbrød finner du her. Husk å forme de i samme størrelse som burgeren .
Burgere kan fylles med det meste. Vi gikk for ruccula, tomat, stekt sopp, bacon, mozzarella & tzatsiki.
Tzatsiki;
- 200 gr gresk yoghurt
- 1/2 revet agurk. Husk å presse ut vannet.
- 2 fedd hakket/ presset hvitløk
- 1/2 ts eddik
- Salt, pepper & 2 ss oliven olje
Blandes godt å settes kaldt. Ca 2 t i kjøleskapet for at smakene skal sette seg skikkelig:)
Lykke til!
Pappan’n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfrie #hamburgere #tzatsiki #hamburgerbrød #helg #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac