Ny uke og nye matpakker. Glutenfri porsjonspizza er perfekt i matpakken og/- eller mellom trening eller andre aktiviteter. De kan fint fryses ned og tas opp ved behov.
Vi har laget helt enkle pizzaer med tomatsaus, ost og spekeskinke, men du kan selvfølgelig velge akkurat det fyllet du ønsker.
Tips: lag mange for disse går ned:)
Du trenger (bunn):
- 700 gr glutenfritt lyst mel
- 1 ss sukker
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss fiberhusk
- 6 dl væskeblanding bestående av melk/ yoghurt/ vann. Du kan også bruke kesam/rømme
- 1 ts salt
- 4 ss olivenolje
- Ønsket fyll som tomatsaus, revet ost, pepperoni, spekeskinke mm
Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med så bruk evt. mer væske/mel ved behov
Start med å ha 500 gr mel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Varm forsiktig opp melk og bland inn yoghurt, olje og vann. Det skal være lunkent. Ha i fiberhusk å la det stå i ca ett minutt.
Bland så de våte ingrediensene med de tørre og spe på med resten av melet. Elt deigen til du har en jevn, fin deig. Heves i min. 1 time på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.
Forvarm ovnen til 220C
Kjevle ut deigen (ca 1 cm tykk) og bruk et glass i ønsket størrelse til å stikke ut bunnene. Ligg de over på et stekebrett med bakeark, prikk hull med en gaffel å la de forsteke ett par minutter. Ta de ut av ovnen å smør over tomatsaus, revet ost og spekeskinke/ pepperoni.
Oppskriften på fyldig tomatsaus med en smak av Italia finner du her
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #pizza #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #italian #pizza #food #celiac #foodlover #foodblogger
7 Responses
Kjempefin nettside, takk for at dere deler.
Tusen tusen takk for at dere leser:)
Hei. Jeg prøvde denne deigen en gang tidligere og resultatet var supergodt! I dag prøver jeg igjen med det nye lyse melet deres fra helios. Jeg sliter med å få deigen elastisk og “myk”. Den er ganske kornete. Har dere opplevd det samme, eller har du noen råd? Jeg lar den gå en stund til i maskinen for å se om det kommer seg. Er det rismelet som gjør den kornete?
Jeg postet en kommentar her, men jeg kan ikke se den så jeg prøver igjen. Jeg har bakt denne deigen tidligere og den ble velykket og knallgod! Men nå prøver jeg med det lyse melet deres fra Helios og jeg sliter med å få deigen elastisk. Den er hard og kornete. Har dere opplevd dette, eller har dere noen gode råd? Er det rismelet som gjør den så kornete? Jeg lar den gå en stund til i maskinen, så får vi se. Jeg har under 600gram mel i, deigen er litt klissete, men jeg tør ikke ta mer i siden deigen er så hard.
God lørdagskveld til dere 🙂
Hilsen Ingunn
Hei,
Beklager sen tilbakemelding på denne! Litt usikker på hva som har skjedd, men håper at resultatet ble bra tilslutt. Du kan eit ta et egg i deigen neste gang for mer elastisitet.
Super dag videre til deg:)
Hvilket mel bruker du her?
Brukte Semper i disse:)