Pulled pork:
Pulled pork er en amerikansk matrett fra sydstatene. Den består av svinekjøtt, som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork grilles normalt i 12–15 timer ved temperaturer mellom 110 og 130°.
Den kan fint lages i ovnen også. Trines matblogg har en fantastisk oppskrift på denne som jeg har brukt flere ganger:
http://trinesmatblogg.no/2014/04/04/pulled-pork-med-bbq-saus-og-coleslaw/
Den kan også kjøpes ferdig og det gjorde vi:) I går jukset vi litt ( pga dårlig tid) så vi kjøpte også ferdige glutenfrie hamburgerbrød fra Fria, men oppskrift på glf hamburgerbrød finner du her på bloggen.
Sett steken i ovnen på 180c i ca 25-30 min. Bruk en form som bare er litt større en steken. Dette for at stekesjyen ikke fordamper.
Bbq saus;
- Stekesjy fra steken
- 1 boks tomater. Bruk stavmikser.
- 1 ts sterk sennep
- 1 ts eddik
- 1 ts brunt sukker
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 ts hakked chili
La sausen småkoke i ca 20 min
Denne smaker veldig godt med coleslaw til:
- ca. 300 g hodekål, finsnittet
- 1-2 gulrøtter, revet eller finsnittet
- 1 ts salt
- 1 eple, i tynne staver
- 1 dl majones
- 1/2 dl creme fraiche
- 2-3 ss sitronsaft
- sukker og litt salt
Chilimajonesen dropper du om du har coleslaw til. Vi fylte våre med frisk salat, tomat, løk og chilimajones.
Chilimajones:
- 1 pose/ tube majones
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 ts hakket chili
- 1 ts sennep
- litt sitronsaft og olivenolje
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉
One Response
Hei, Takk for alle de fine glutenfrie oppskriftene du har lagt ut. Veldig lærerik side! Kan du fortelle meg hvilken ferdig pakke pulled pork som går greit å kjøpe? (Kan jeg for eksempel kjøpe TULIP sine pulled pork produkter?:) Takk for alle svar