Spinatris eller spanakorizo som den heter i Hellas er rett og slett ris med spinat. Som en Gresk risotto.
Du trenger:
- 400 gr spinat
- 2 kopper med ris
- 1 buljong. Sjekk at den er glutenfri
- 1 kopp med kokt vann
- saften av 1 sitron
- 1 bunt frisk dill
- 2 vårløk
- 1/2 rød løk
- 1/2 kopp olivenolje
Fres løk, dill og vårløk i litt olivenolje. Når løken er gyllen tilsetter du spinaten. La den steke til spinaten er myk. Tilsett ris og vann med buljong. La vannet koke inn. Dersom du trenger mer vann tilsetter du det. Det skal ikke koke tørt. Ha over resten av oljen rørt ut i sitronsaften. Kok i ca 20 min eller til risen er myk.
Server med feta og oliven som tilbehør.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #vegetar #spanakorizo #spinatris #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #gresk #mat #marathon #running #daddy #cooking #glutenfreee #homemade #food #celiac #greek #vegan #vegetable #recipe #easter #oslo #hellas #godtno #matbloggsentralen #nrkmat
One Response