Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Squashburger
Squashburger

Squashburger med søtpotetfries og yoghurtdipp

Squashburger med søtpotetfries & yoghurtdipp  

En skikkelig digg veggisburger er godt for både miljøet og ganen. Det finnes mange gode vegetaroppskrifter på burgere, så det er ingen grunn til ikke å bytte ut kjøttet med et vegetarisk alternativ en gang iblant. Søtpotetfries kan du servere til veldig mye. Vi lager det ofte som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller bare til å spise som de er. Yoghurtdippen passer like godt til spicy grillmat som til vegetarretter, eller som dipp til gulrøtter, agurk eller annen snacks. 

 

 

  •  450 g squash 
  • 100 g glutenfritt mel 
  • 150 g fetaost 
  • 1 egg 
  • 50 g revet parmesan 
  • 4 ss hakket dill og mynte 
  • 3 ss frisk finhakket vårløk 
  • 3 ss finhakket løk 
  • 1 ss linfrø 
  • 1ss solsikkeolje til steking 
  • salt og nykvernet pepper etter smak 

 Søtpotetfries: 

  • 2 store søtpoteter 
  • 4 ss maizena 
  • 4 ss  rapsolje 
  • salt og pepper 

 Yoghurtdipp: 

  • 3 dl gresk yoghurt 
  • 3 ss frisk finhakket mynte 
  • 2 ss olivenolje 
  • 2 ss limesaft 
  • salt og nykvernet pepper etter smak 

 

  • noen skiver rødløk til topping 
  • 1 neve valgfri salat til topping 

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.  
  2. Bland sammen alle ingrediensene til dippen og sett kjølig frem til servering. 
  3. Skjær søtpotetene i staver, ha dem i en pose med maizena, lukk den og rist godt. Vend potetene i oljen og krydre godt med salt og pepper. Legg dem utover et bakebrett og stek i ovnen i cirka 40 minutter, til de er sprø og gylne. 
  4. Riv squash og klem ut alt vannet. Legg massen utover et kjøkkenhåndkle for å få ut siste rest av vannet. Bland sammen med resten ingrediensene i en bolle og rør godt til du får en tykk masse. La røren stå i 30 minutter i kjøleskapet før steking.  
  5. Bruk en spiseskje til å ta opp røre med, og form den til boller som du trykker ned med en skje. Stek i olje på middels høy varme til burgerne har fått en gyllen og fin farge på begge sider. Legg dem over på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. 
  6. Server burgerne i brød med salat, rødløk og yoghurtdipp, med sprøstekte fries til.
Squashburger

#pappautengluten #glutenfri #vegetar #squashburger #søtpotet #fries #middagstips #kjøttfrimandag #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriejulebakeboka #glutenfritt #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #vegetarian #food #meatfreemonday #celiac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.