Fiskesuppe med blåskjell
En deilig fiskesuppe med blåskjell er aldri feil. Server den med aioli og godt brød til. Se hele vårt utvalg av glutenfritt brød her.
- 1 kg blåskjell
- 1-2 stk gulrot
- 1/2 purre i skiver
- 2 stilker hakket bladpersille, frisk
- hvit og rød fisk. Vi brukte 1 stykke steinbitfilet og 2 stk laks.
- 1 liten boks rensede reker
- 2 dl hvitvin, tørr
- 3 dl vann
- 1 terning fiskebuljong, eller fiskekraft.
- 2 dl kremfløte
- salt/ pepper
- 1 knivsodd chili
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Skjær gulrot og purre i skiver. Kok opp vin, vann og buljongterning/ fiskekraft. Vend inn grønnsaker, hakket persille, fisk, reker og blåskjell, chili legg på lokk og kok blåskjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.
Spar noen av skjellene å bruk dem som pynt i suppen ved servering. Skjellene kan event lages for seg ved å frese hvitløk, purre, chili og hvitløk og litt hvitvin i en kjele. Tilsett skjellene og damp de åpne. Hell det så over i fiskesuppen. Den kraften som blir igjen fra dampede blåskjell er perfekt som base i en fiskesuppe.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfri mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
Lykke til!
#pappautengluten #kaperoliven #endelighelg #fiskesuppe #glutenfri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #fish #soup #celiac