Noen ganger kan det være vanskelig å finne variasjon til matpakken for en med cøliaki. Glutenfritt brød smaker ikke alltid like godt etter ett par timer i matboksen.
Noen dager er det også aktiviteter etter skoletid og da er det ekstra viktig at matpakken inneholder nok næring til å holde det gående.
Frukt og grønt er viktige mellommåltider.
Vi pleier å sende med f.eks banan og rosiner i tillegg til matpakken.
I dag laget vi glf pasta ( kan fint kokes dagen før) med ost, skinke, mais, tomater & paprika. @schaerglutenfree har glutenfrie panini som er ett godt tilbehør. De kan også fylles med ost, tomat, spekeskinke mm.
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #matpakke #matpakketips #aktive #barn #glutenfree #pasta #school #lunch #cøliaki #ncf #matprat #matstart #godtno #matbloggsentralen #matblogg #nogluten #schaerglutenfree #aktiv #matglad #pappa
2 Responses
Hvilken type pasta bruker dere? Vi opplever at pastaen blir hard med en gang den blir kald og kan da heller ikke bruke den i matpakka
Hei, Det varierer, men husk å skylle den i kaldt vann om den ikke skal brukes umiddelbart. Vi pleier å bruke det i en pastasalat om den skal i matpakken. Gjerne med litt ost i terninger, mais, agurk, skinke/kylling og grønn salat. Sjekk også ut oppskriften på pitabrød her inne. De er kjempegode og holder seg faktisk godt. Lykke til!:)