Glutenfri appelsinkake
Glutenfri appelsinkake er lett å lage og den smaker utrolig godt. Får nesten litt påskestemning bare av å lage den. Appelsinene er dessuten kjempegode nå, så det er bare å bake i vei.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Du trenger:
- 100 g margarin
- 200g sukker
- 3 egg
- 1 ts bakepulver
- 150 g lys melblanding
- 1/2 dl ferskpresset appelsinsaft. 1-2 appelsiner
- Revet skall av 1 appelsin
Glasur:
- 2 dl melis
- Appelsinsaft til utrøring
- Revet appelsinskall
- Rør smør og sukker luftig. Bland inn ett egg av gangen. Tilsett appelsinsaft og appelsinskall å rør videre. Bland inn alle de tørre ingrediensene. Rør godt.
- Smør en rund kakeform (24 cm) med smør og hell røren i. Stekes på 180C i ca 40 min på nederste rille. Avkjøl å smør på glasuren. Pynt med revet appelsinskall .
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kap
#glutenfri #kake #pappautengluten #glutenfree #cooking
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #appelsinkake #glutenfree #orange #cake #matprat #godtno #bakelyst #matblogg #matbloggsentralen #aktiv #matglad #pappa
One Response
Har bakt denne et par ganger og synes den er veldig god. Jeg baker den dagen før den skal spise så jeg dynker den med appelsinsaft. Men kan den fryses, skal lage til flere anledninger