Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.

Glutenfri appelsinkake

Glutenfri appelsinkake

Glutenfri appelsinkake er lett å lage og den smaker utrolig godt. Får nesten litt påskestemning bare av å lage den. Appelsinene er dessuten kjempegode nå, så det er bare å bake i vei.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Vi har brukt det lyse  melet vårt i oppskriften. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Du trenger:

  • 100 g margarin
  •  200g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g lys melblanding
  • 1/2 dl ferskpresset appelsinsaft. 1-2 appelsiner
  • Revet skall av 1 appelsin

Glasur:

  •  2 dl melis
  • Appelsinsaft til utrøring
  • Revet appelsinskall
  1. Rør smør og sukker luftig. Bland inn ett egg av gangen. Tilsett appelsinsaft og appelsinskall  å rør videre. Bland inn alle de tørre ingrediensene. Rør godt.
  2. Smør en rund kakeform (24 cm) med smør og hell røren i. Stekes på 180C i ca 40 min på nederste rille. Avkjøl å smør på glasuren. Pynt med revet appelsinskall .

 

Glutenfri appelsinkake
Glutenfri appelsinkake

image

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

#pappautengluten #kap

#glutenfri #kake #pappautengluten #glutenfree #cooking
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #appelsinkake #glutenfree #orange #cake #matprat #godtno #bakelyst #matblogg #matbloggsentralen #aktiv #matglad #pappa

 

One Response

  1. Har bakt denne et par ganger og synes den er veldig god. Jeg baker den dagen før den skal spise så jeg dynker den med appelsinsaft. Men kan den fryses, skal lage til flere anledninger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.