Dette brødet er proppfullt med fiber og dermed perfekt til ukens matpakker. Det holder seg i flere dager på benken og kan fint fryses for å tas opp ved behov. Anbefaler da å skjære det opp i skiver for det fryses.
Ingredienser:
- 500 g fibermiks
- 1 pk. tørrgjær
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 dl gresk yoghurt
- 2 dl melk
- 2 dl varmt vann
- 100 g smør
- 2 ss fiberhusk
Du kan fint bytte ut melk og smør med et melkefritt alternativ.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk i en bakebolle. Smelt smør og ha det i en annen bakebolle sammen med melk og vann. Rør godt. Rør inn fiberhusken å la det stå i et halvt minutt før du blander det sammen med de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen å kna til du får en jevn fin deig. Bruk mer væske eller mel ved behov.
La deigen heve dekket med et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i minimum 1 time.
Bak ut brødet på en melet kjøkkenbenk. Form etter ønske. Vi laget et rundt brød. Skjær et par snitt i brødet med en skarp kniv. Pensle med vann å strø over litt siktet mel. Etterhev i minst 30 minutter. Forvarm ovnen mens brødet etterhever.
Stekes på 180 °C i ca.40 minutter. Avkjøl på rist.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #fiberbrød #aktiv #matglad #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
8 Responses
Hei! Regner med at fibermiks er ett type mel, hvilke meltype er det? Er det semper? Skal prøve dette brødet til mann og sønn med cøliaki!
På forhånd takk for svar
Hei,
Vi har brukt fibermiks fra Semper i dette brødet. Lykke til!:)
Endelig eit brød som virkelig falt i smak etter mye feilingBaka 2 ganger på 4 dager
Herlig! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!!
Favorittbrødet her i hus. Bakes fast hver uke. Takk for en super oppskrift!
Kan en bake rundstykker av det? Og evt hvordan steke det da? Har en gutt som kun spiser skalk
Hei, bruker du kjøkkenmaskin til elting? Og elter du lenge? Og passer du på at væsken tilsammen holder rett temperatur på ca 38 grader? Og når tilsetter du yoghurten? Takk 🙂
Du vet at fibermiksen inneholder ganske så mye skummetmelkpulver, og at å bytte ut smør og melk med melkefritt da ikke hjelper? Det vil fremdeles være mye melk i brødet. Skal dere tipse folk, så kanskje det kan være greit å være obs på sånne ting, så dere ikke gjør folk syke.