Glutenfrie donuts
Glutenfrie donuts er noe vi har hatt lyst til å teste lenge. Vi har gjort flere forsøkt, men ikke blitt helt fornøyd. Før i dag. De ble luftige, nydelige på smak og jeg kjenner ikke forskjell på disse og på “vanlige” donuts. De var veldig enkle å lage også så her er det bare å sette i gang. Du kan variere toppingen om ønskelig. De smaker nydelig med melis, kakestrø, sjokolade etc. Disse er dyppet i sukker og kanel etter steking, men dersom du skal lage de med glasur anbefaler vi 2 ss ekstra sukker i deigen.
Tilberedningstid 1 time. 12-14 donuts
Ingredienser:
- 340 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten (Spar 40 g til utbaking)
- 150 ml lunket melk
- 1 romtemperert egg
- 1 pk gjær
- 1 klype salt
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ts sukker
- 1 ts bakepulver
- 3 dl olje til steking (skal dekke bunn og donuts under steking)
Topping:
50 g sukker og 1 ss kanel
- Forvarm ovnen til 50 C.
- Ha mel og bakepulver i en bakebolle. Lag en grop i midten av melet og ha i sukker, vaniljesukker og gjær. Tilsett melk, og la det stå i 2-3 minutter for å aktivisere gjæren. Tilsett egg og salt. Rør blandingen godt til du har en jevn, fin deig. Deigen skal være litt klissete.
- Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Del deigen i to emner, og kjevle ut hvert emne til du har en tykk leiv (ca 1/2 cm tykk). Stikk ut donuts, bruk gjerne en kopp til selve rundingen og en utstikker til hullet. Legg så donuts over på en stekeplate med bakepapir. La de heve i en forvarmet ovn i cirka 20 minutter.
- Varm oljen i en dyp stekepanne og legg i donuts. 4 om gangen. Dette blir blir varmt og det går fort, så pass på. Donutsene skal steke i cirka 20 sekunder på hver side. Legg de over på et brett med bakepapir for at overflødig olje renner av.
- Ha sukker og kanel på en tallerken, og vend donutsene i blandingen til de har et lag med sukker og kanel på begge sider.
- Serveres nystekt.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Glutenfrie donuts. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
11 Responses
Supert, gleder meg til å prøve å lage! Hvilket mel har dere brukt?
Hei. Hvordan type mel bruker du til donuts? Det står kun “mel”
Mvh Marit
Hvilket mel bruker du til å lage disse?
Det lurer jeg og på…
Hei, jeg prøvde meg på disse men de ble langt i fra luftige, gode på smak, men er det et triks for å få disse luftige?
Du kan evt forsøke å bytte mel. Ev. ta en titt på tipsene under:
https://pappautengluten.no/hva-gjor-jeg-galt/
Hei! Gleder meg til å prøve ut dette! Er det tørr gjær du brukte?
Hei, kan de fryses? Hvis ja, hvordan tine de?
Hvordan anbefaler du å tine donuts/smultringer?
Er du sikker på at deigen skal kjevles så tynt som 1/2 cm? Synes det høres og ser fryktelig tynt ut? Selv etter heving
These gluten-free donuts look absolutely delicious! I love how you’ve made a treat that’s friendly for everyone. Can’t wait to try the recipe!